Κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων στην κινητοποίηση στο υπ.Εργασίας την Τρίτη 12/7

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/7 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ!

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Λέμε ως εδώ! Η εντεινόμενη ακρίβεια, το κυνηγητό εξόφλησης των διαφόρων τελών και λογαριασμών, που έρχονται να προστεθούν στους ήδη χαμηλούς μισθούς μας, έχουν καταστήσει την καθημερινότητα μας αφόρητη. Ζούμε, για να δουλεύουμε και, συγκεκριμένα, δουλεύουμε, για να πληρώνουμε λογαριασμούς και να τακτοποιούμε οφειλές.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ανασφάλιστοι, γιατί η εργοδοσία δεν υποχρεούται να καλύπτει τις ασφαλιστικές μας εισφορές και εμείς αναγκαζόμαστε να τις πληρώνουμε από την τσέπη μας, από τους ήδη χαμηλούς μισθούς μας. Σαν αποτέλεσμα, οι περισσότεροι συνάδελφοι αντικρύζουν τα ειδοποιητήρια από το ΚΕΑΟ να έρχονται σωρηδόν, ενώ οι ίδιοι μένουν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στους ασκούμενους δικηγόρους η κατάσταση είναι ακόμα πιο εκρηκτική καθώς η εκμετάλλευση έχει χτυπήσει κόκκινο με τα παραδείγματα να είναι καθημερινά, όπως με τους συναδέλφους που εργάζονται στα δικαστήρια και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν το σύνολο των εισφορών τους από την τσέπη τους. Ενδεικτικές είναι και οι πρόσφατες εξελίξεις με τους ασκούμενους συναδέλφους του ΔΣΠ, που μετά τη διακοπή του Τομέα Υγείας Δικηγόρων Πειραιά, έμειναν για μήνες ολόκληρους χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και με το πρώτο ειδοποιητήριο που έλαβαν υποχρεώθηκαν να πληρώσουν μέσα σε μία εβδομάδα, αναδρομικά τις εισφορές ολόκληρων μηνών.

Αρνούμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας τις εισφορές μας, την στιγμή που οι εργοδότες μας βγάζουν τεράστια κέρδη με τη δική μας εργασία.

Αρνούμαστε να μας ζητάνε αναδρομικά εισφορές για μια ασφαλιστική κάλυψη που ουδέποτε παρασχέθηκε.

Καταδικάζουμε τη διαχρονική πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ που έχουν μετατρέψει την ασφάλιση σε εμπόρευμα.

Ο κώδωνας του κινδύνου χτυπάει για όλους μας. 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Η πολιτική της διάλυσης του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την οποία ακολουθούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την σημερινή άθλια κατάσταση. Αντίστοιχα, η ηγεσία της Ολομέλειας και των δικηγορικών συλλόγων, ιδιαίτερα των μεγάλων, στήριξαν και στηρίζουν τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της (βλ. ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια και προώθηση των Επαγγελματικών Ταμείων) και έχουν τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! 

Την Τρίτη 12/7 στο Υπ. Εργασίας μπορούμε να ενώσουμε τη φωνή μας με άλλους επιστημονικούς κλάδους και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους με μικρά και μεσαία εισοδήματα, να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις μας:

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο, ανεξάρτητα από τη νομική μορφή απασχόλησης, για δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υποχρεωτική κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών μας από τον εργοδότη.

Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας. Κανένας μισθωτός και ασκούμενος δικηγόρος να μην στερηθεί την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Παύση της απαράδεκτης και προκλητικής πρακτικής της άμεσης βεβαίωσης εισφορών στο ΚΕΑΟ, που εγκαινίασε η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους τελευταίους μήνες.

Στελέχωση του ΕΦΚΑ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και στήριξή του με την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή. Ανακοπή της διαδικασίας απαξίωσης και ιδιωτικοποίησής του. Επάνοδο όλων των μετατεθέντων υπαλλήλων του πρώην ΤΑΝ και του ΤΥΔΑ στις θέσεις τους.

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων των κυβερνήσεων. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Όχι στα επαγγελματικά Ταμεία.

Επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών των μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων από 01-01-2017 και μέχρι σήμερα, έως την πλήρη εξόφλησή τους, με αποκλειστική ευθύνη του ΕΦΚΑ.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...