Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης στην απεργία τη Τετάρτη 16 Ιούνη

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 7:00μμ

Το νομοσχέδιο–έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά!

Να πεταχτεί στα σκουπίδια!

δεχόμαστε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα και αφοπλισμένοι,για να εξασφαλίζουν κέρδη οι εκμεταλλευτές μας.

             Να μην επιτρέψουμε να γίνει κόλαση η ζωή των εργαζόμενων! Να μην επιτρέψουμε να περάσει η κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακής αργίας, να μην εφαρμοστούν τα εξοντωτικά ωράρια που μας γυρνάνε 150 χρόνια πίσω, η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Να μην επιτρέψουμε το ξεμονάχιασμα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία με το αίσχος των ατομικών συμβάσεων!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

            Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δε θα ρυθμίσει, όπως λένε, την εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλλει οι μεγαλοεργοδότες. Θα την κάνει ακόμη πιο άγρια! Νομοθετώντας την απλήρωτη εργασία, κάνουν ακόμη πιο λάστιχο την ζωή μας, ξεχαρβαλώνουν τον όποιο προσωπικό και οικογενειακό χρόνο έχει απομείνει. Απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες από τον μεγάλο βραχνά της συλλογικής πάλης, διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης, βάζοντας τον κάθε εργαζόμενο, μόνο του απέναντι στον εργοδότη. Γι’ αυτό και έχουν πάρει πάνω τους την ψήφιση του νομοσχεδίου! Είναι απαίτηση τους και έχουν μπει μπροστά για να περάσει με κάθε τρόπο!

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕ ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ! ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!

            Αυτά στηρίζει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης που στο 37ο Συνέδριο του που έγινε τη Κυριακή στις 13 Ιούνη έκανε προσπάθεια να αποκλείσει τους αντιπροσώπους που ήταν εκλεγμένοι από 5 σωματεία ανάμεσα τους και οι αντιπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων.

            Του Σωματείου που ενώ αυτή η μαφία τη περίοδο της πανδημίας κουνούσε το δάχτυλο στους εργαζόμενους ότι έχουν και αυτοί ευθύνη για τα πολλά κρούσματα στη περιοχή και στις 10 Ιούνη δεν μπόρεσαν να καλέσουν σε συγκέντρωση ούτε καν με τους εκλεγμένους τους, αυτό έδινε μάχη σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας,  έδωσε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, τίμησε την εργατική πρωτομαγιά μαζί με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία.

            Τους ενοχλεί που υπάρχουν οι ταξικές δυνάμεις και ακολουθούν τον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα επιδιώκουν να διαμορφώσουν πλαστούς συσχετισμούς για να βάλουν τους εργαζόμενους στο περιθώρια και τα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

            Αυτό που ενοχλεί την συνδικαλιστική μαφία είναι ότι τα ταξικά σωματεία ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση και την πολιτική της, ότι αγωνίζονται στους χώρους δουλειάς για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ότι πρωτοστατούν στην πάλη και την σύγκρουση για να ζούμε σαν άνθρωποι και όχι σαν δούλοι.

            Καλούμε κάθε εργαζόμενο να τους γυρίσει τη πλάτη, να οργανωθεί στο σωματείο και δυναμώνοντας τα όπλα μας που είναι η οργάνωση, η ενότητα και αλληλεγγύη να σηκώσουμε κεφάλι και να πούμε : σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε.

Απαιτούμε:

·   Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο–έκτρωμα.

  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας, οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι νόμοι που ξηλώνουν την Κυριακάτικη αργία

 

 

 

Share.

Comments are closed.