Κάλεσμα της ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας παράρτημα Πειραιά, σε συγκέντρωση τους εργάτες του Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά 15 Φλεβάρη 16.30

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 15 – 16 Φλεβάρη διεξάγεται στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το 35ο Συνέδριό του. Καλούμε την εργατική τάξη του Πειραιά, τους ανέργους, τη νεολαία να δώσουν μαζικά το παρόν στην συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία. Να δοθεί βροντερό μήνυμα από τους εργάτες του Πειραιά, απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τα εργατικά κέντρα και τα συνδικάτα, απλούς παρατηρητές των εξελίξεων.

Το Συνέδριο του ΕΚΠ, γίνεται από τους εργάτες και αφορά όλους τους εργάτες. Το δυνάμωμα της πάλης και του αγώνα, απέναντι σε ΕΕ – κυβέρνηση, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, περνάει μέσα από  μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Εκεί που οι εργάτες θα συζητάνε, θα μεταφέρουν την πείρα από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, την αντιπαράθεση με την εργοδοσία, τις κατακτήσεις που μετράμε σε κάθε κλάδο το προηγούμενο διάστημα. Απομονώνοντας τα βαρίδια του κινήματος που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην ενίσχυση της ταξικής πάλης.

Η καλύτερη απάντηση στον αρνητικό συσχετισμό στο εργατικό κίνημα είναι συνδικάτα ταξικά, εργατικά κέντρα στα χέρια των εργατών που να μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργατών. Αυτό χρειάζεται για να μπει φρένο στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, διεκδικώντας τις δικές μας ανάγκες.

Δίνουμε όλες και όλοι το παρόν στην συγκέντρωση την Παρασκευή 15 Φλεβάρη στις 16.30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Περισσότερα

Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων του Μπέρτολ Μπρεχτ από τη θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ

Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την παρουσίαση στο κοινό, της παράστασης «Η Αγία...

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων: Ανοικτή σύσκεψη – συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων και άλλων τοπικών συλλόγων της περιοχής,...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λ.θ: Συνάντηση 7 Ιούλη για τη προστασία της πρώτης κατοικίας εργαζόμενου από τη Vodafone

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Σωματείου μας για τη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία...