Κάλεσμα της ΟΓΕ για την συγκέντρωση στις 29/1 στο Σύνταγμα

0

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και οι σ/ο της Αττικής καλούμε τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11.30 πμ στο Σύνταγμα, απαιτώντας μέτρα προστασίας της εργασίας, της υγείας και της ζωής μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους από την Πάτρα που φτάνουν στην Αθήνα με κάθε μέσο για να διαδηλώσουμε μαζί ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, διεκδικώντας όλα όσα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και εξασφαλίζουν την ισοτιμία μας.

Δεν ανεχόμαστε να εγκλωβιζόμαστε στην παγωνιά εμείς και οι οικογένειες μας χωρίς θέρμανση είτε από τις διακοπές ηλεκτροδότησης, είτε λόγω των φυσικών φαινομένων – είτε λόγω της ενεργειακής φτώχειας που ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά μας, παγωμένες για ώρες στη χρυσοπληρωμένη Αττική οδό στο έλεος του χιονιά.

Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε τη στιγμή που νοσούμε παίρνοντας ένα ντεπόν σύμφωνα με τα «εργοδοτικά πρωτόκολλα».

Δεν ανεχόμαστε να αγωνιούμε για μια θέση νοσηλείας στα γονατισμένα από την πανδημία νοσοκομεία, με το άγχος αν θα μπορέσουμε να πάρουμε άδεια από τη δουλειά για να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας που νοσούν ή που κάνουν τηλεκπαίδευση η οποία έγινε πια η αναμενόμενη απάντηση της κυβέρνησης στην προσπάθεια της να κρύψει τις εγκληματικές πολιτικές της για τη μόρφωση των παιδιών και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας για τη βαρβαρότητα που ζούμε σε δράση και αγώνα.

Δεν συμβιβαζόμαστε η ζωή και η υγεία των γυναικών και των οικογενειών μας να είναι  έρμαια των νόμων της αγοράς και του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπερασπίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διεκδικούμε

 • Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή κρατική χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών.
 • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές με ευθύνη της κυβέρνησης σε όλους τους οδικούς άξονες.
 • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά και οι πλειστηριασμοί πρώτης λαϊκής κατοικίας.
 • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε ενέργεια και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και ο ειδικός φόρος στα καύσιμα.
 • Μείωση της τιμής του ρεύματος 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κανένας και καμία εργαζόμενη να μην εργάζεται εφόσον νοσεί.
 • Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, είτε βρίσκονται σε καραντίνα, είτε πρέπει να φροντίζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και στις επιχειρήσεις.
 • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
 • Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
 • Απαγόρευση αναστολών εργασιακών συμβάσεων και απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.
 • Ουσιαστικά μέτρα για τα σχολεία. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
 • Τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.