Κάλεσμα Συνδικάτου Οικοδόμων Λέσβου για το συλλαλητήριο του ΕΚ την Πέμπτη 11/9

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα, το Συνδικάτο  καταγγέλλει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη 13ωρη εργασία και τα ευέλικτα ωράρια, πρόκειται για «αντεργατικό τερατούργημα» που πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.

Δε θα θυσιαστούμε εμείς για άλλη μία φορά για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τα γεράκια του πολέμου. Οι κυβερνητικές αθλιότητες, περί «δίκαιης εργασίας για όλους» και «στήριξης στους εργαζόμενους», δεν μπορούν να κρύψουν ότι μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στον μεσαίωνα. Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση επεκτείνει την εργοδοτική ασυδοσία, οδηγεί στην παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας με μοναδικό στόχο την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην πλατεία Σαπφούς.

Όχι στη 13ωρη δουλειά – σκλαβιά.

Να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα.

7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο με αυξήσεις στους μισθούς.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 13χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Για την εντατικοποίηση της εργασίας στο εμπόριο με την έναρξη της σχολικής περιόδου

Αυτές τις μέρες, όπως κάθε χρόνο, οι εργοδότες στους εκδοτικούς οίκους, στις αποθήκες, στη...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Σε άθλιες συνθήκες καλούνταν να εργαστούν οι συνάδελφοι μας στα Hondos στο Κολωνάκι

Κυριολεκτικά μέσα στα σκατά  δούλευαν οι εργαζόμενοι στα Hondos στο Κολωνάκι! Σε άθλιες συνθήκες καλούνταν...