Κάλεσμα ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση των εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες στις 20 Νοέμβρη

image_pdfimage_print

Για την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στα προγράμματα πυροπροστασίας στις δασικές υπηρεσίες, στις 20 Νοέμβρη!

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, να στηρίξουν έμπρακτα την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στα προγράμματα πυροπροστασίας στις δασικές υπηρεσίες,   που οργανώνει η Πανελλαδική συντονιστική επιτροπή τους στις 20 Νοέμβρη έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα και τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΣΕΑΔΕ (Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας).

Πετιούνται στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι στις δασικές υπηρεσίες!

Εδώ και τώρα, να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η δουλειά των χιλιάδων συναδέλφων που έχουν εξειδικευτεί πάνω στο αντικείμενο που κλήθηκαν να εργαστούν ως σήμερα, μέσω των γνωστών προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που από τη μία αναφέρει πως δε χρειάζεται πυροπροστασία το χειμώνα και από την άλλη δηλώνει αναρμόδιος και πετάει το μπαλάκι στις οικονομικές δυνατότητες του κράτους, πρέπει να απαντηθούν αγωνιστικά.

Αυτοί που ύστερα από καταστροφές όπως φωτιές, πλημμύρες κοκ αναφέρουν υποκριτικά για τη γύμνια του «κρατικού μηχανισμού», αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κλιματική αλλαγή λέγοντας μεγαλοστομίες, είναι οι ίδιοι που σήμερα διατηρούν υποστελεχωμένες μια σειρά υπηρεσίες στην πολιτική προστασία, την Πυροσβεστική και απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στα Δασαρχεία.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος!

 Η πυροπροστασία, η διάσωση και η ακεραιότητα του δασικού πλούτου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους κόστους-κέρδους. Η ζωή και το περιβάλλον δεν είναι πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

 Η δασοπροστασία δε μπορεί να στηρίζεται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και ανακυκλωμένους εργαζόμενους!

Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Comments are closed.