Ιταλία USB: ο αγώνας των εργαζομένων της Alitalia συνεχίζεται

0
image_pdfimage_print

Χιλιάδες εργαζόμενοι της Alitalia πραγματοποίησαν μεγάλη κινητοποίηση στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, ενώ παράλληλα υπήρχε απεργία στις αερομεταφορές. Βίντεο από την USB

https://www.facebook.com/unionesindacaledibase/videos/597858824590723/

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης που δεν διασφαλίζει ουσιαστικά τις θέσεις εργασίας της πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Alitalia που οδηγούνται στην ανεργία όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας εταιρίας στις 15 Οκτώβρη. Οι εργαζόμενοι της Alitalia, με την στήριξη συνδικάτων και εργαζομένων πολλών κλάδων, συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο και πραγματοποίησαν πορεία προς τον αυτοκινητόδρομο κόντρα στην αστυνομοκρατία που επιχείρησε να εμποδίσει την κινητοποίηση.

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο πλευρό της USB και των εργαζομένων της Alitalia, στο δίκαιο αγώνα τους για δουλειά, ενάντια στις απολύσεις. Η εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ στην Ελλάδα και τα συνεχόμενα πακέτα στήριξης των ιδιωτικών εταιρειών δείχνει ότι ΕΕ και Κυβερνήσεις στόχο έχουν την στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, το κόστος των οποίων καλούνται να τα πληρώσουν οι λαοί.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Alitalia για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, προστασίας των συμβάσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πλήρη καταβολή των μισθών.

ΦΩΤΟ και Βίντεο από την σελίδα της USB

https://www.usb.it/leggi-notizia/migliaia-di-lavoratori-alitalia-in-lotta-a-fiumicino-piu-forti-delle-manganellate-e-della-dottrina-ultraliberista-di-draghi-1348.html

Share.

Comments are closed.