Η τοποθέτηση της ITUC για τον πόλεμο των εμβολίων αποδεικνύει τον ρόλο της ως μαριονέτα των ΗΠΑ

0
image_pdfimage_print

Ενώ εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ υποφέρουν για δεκαετίες από την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου, η ITUC,η οργάνωση-μαριονέτα των ΗΠΑγια τον έλεγχο των συνδικάτων, τρέχει να χειροκροτήσει τις ανακοινώσεις Μπάιντεν περί δήθεν κατάργησης των πατεντών στα εμβόλια κατά του Κορονοϊού παρουσιάζοντας τον πόλεμο των μονοπωλίων ως  θετική εξέλιξη για τους λαούς.

Επειδή η ITUC, είναι μηχανισμός που ελέγχεται από τις ΗΠΑ, προχωρά σε μια τέτοια ανακοίνωση που αποσιωπά ότι και με την Κυβέρνηση Μπάιντεν οι ΗΠΑ πρωτοστατούν στη συγκέντρωση εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, πολύ περισσότερων από τον πληθυσμό τους, ενώ με βάση τον νόμο περί «Αμυντικής Παραγωγής» απαγορεύουν κάθε εξαγωγή εμβολίου ή συστατικών εμβολίων και στερούν από άλλους λαούς τον εμβολιασμό.

Ταυτόχρονα ενώ οι ΗΠΑ μετρούν σχεδόν 600.000 νεκρούς, η Κυβέρνηση Μπάιντερν συνέχισε την πολιτική ενίσχυσης με δεκάδες δισ. δολάρια των φαρμακοβιομηχανιών, χωρίς να δίνουν ούτε δολάριο για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το οποίο έχουν διαλύσει τόσα χρόνια Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι.

Ενώ οι ΗΠΑ, μιλούν δήθεν για «κατάργηση των πατεντών» την ίδια ώρα κρατάνε δεσμευμένες περίπου 60 εκατ. δόσεις του Astra Zeneca που έχουν ήδη παραχθεί ή βρίσκονται στη φάση της παραγωγής διαπραγματευόμενες οικονομικά και γεωπολιτικά ανταλλάγματα. Μάλιστα η Κυβέρνηση Μπάιντεν διαπραγματεύεται επί πτωμάτων για να εξαγάγει στην Ινδία μέρος από 10 εκατ. δόσεις εμβολίου που έχει κρατήσει ως απόθεμα, ενώ καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες!

Επιπλέον, την στιγμή που οι ΗΠΑ μιλούν για άρση των πατεντών, οι ίδιες οι ΗΠΑ καταγγέλλονται ότι μπλοκάρουν την διανομή αναγκαίων συστατικών για την κατασκευή μη-αμερικανικών εμβολίων ενάντια στον Κορονοϊό, εμποδίζοντας την ίδια την κατασκευή και διανομή των εμβολίων.

Τέλος, ενώ οι ΗΠΑ μιλάνε για «διεθνή συνεργασία» απέναντι στην πανδημία συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο και τις επιθέσεις τους ενάντια στον κουβανικό λαό και τους υγειονομικούς της Κούβας που βρίσκονται από την αρχή στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία και στον αγώνα για την παραγωγή εμβολίων.

Η ITUC, επειδή είναι οργάνωση-μαριονέτα των ΗΠΑ, αποσιωπά όλα τα παραπάνω και για μια ακόμη φορά λειτουργεί ως διαφημιστής της δολοφονικής μηχανής των ΗΠΑ. Μιας δολοφονικής μηχανής, που από την μια δολοφονεί λαούς σε όλο τον πλανήτη με πολέμους, επεμβάσεις και εμπάργκο, ενώ από την άλλη δολοφονεί τον ίδιο της τον λαό με την πλήρως ιδιωτικοποιημένη Υγεία και τις πατέντες φαρμάκων στο εσωτερικό τους.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζόμενους, από θέση αρχής δεν αποδέχονται η Υγεία και το Φάρμακο να είναι εμπόρευμα, ή «όπλο» στους εμπορικούς πολέμους και ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων, που ανταγωνίζονται ακόμη και για το μοίρασμα της αγοράς εμβολίων. Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζόμενους αγωνίζονται και διεκδικούν το δικαίωμα των λαών σε δημόσια δωρεάν Υγεία.

Ειδικότερα η πανδημία του Κοροναϊού έχει αναδείξει τον επικίνδυνο και δολοφονικό ρόλο των πολυεθνικών της Υγείας και του Φαρμάκου. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται πιο εμφατικά ο φονικός χαρακτήρας των πατεντών και της εμπορικής εκμετάλλευσης από μια χούφτα μονοπώλια των εμβολίων και των φάρμακων, που είναι επιτεύγματα της επιστήμης και της ανθρώπινης εργασίας.

Share.

Comments are closed.