Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου

Η συκοφαντία, η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν.

0

Τα ψέματα, η συκοφαντία και ο βρώμικος πόλεμος απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εργατών της Μαλαματίνα έχουν κοντά ποδάρια.

Παραθέτουμε ορισμένα

  • Να τι δηλώνει ο όμιλος Μάντης που εξαγόρασε την επιχείρηση: «Ο όμιλος εξασφαλίζει ένα άρτιο εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της ομάδας του».
  • έχουμε πάντα στο επίκεντρο τους ανθρώπους μας, Οι άνθρωποι πίσω από την επιτυχία. Για τον Όμιλο Mantis, το μεγαλύτερό του περιουσιακό στοιχείο είναι οι άνθρωποί του, οι οποίοι με την αφοσίωση, το πάθος και την εμπειρία τους αποτελούν την μεγαλύτερή του επιτυχία. 
  • η διοίκηση της Οινοποιίας Μαλαματίνα, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Κεράνη, προ τριμήνου δήλωνε (businessnews.gr) ότι «η επένδυση στο όνομα Μαλαματίνα δεν είναι μόνο αριθμοί και οικονομικά αποτελέσματα». Τελικά όμως παραδέχεται πως για να βγουν οι αριθμοί πίσω από την «επένδυση» μέσα από τη νέα εταιρεία που σχηματίστηκεπρέπει να φύγουν παλαιοί εργαζόμενοι «με προνόμια». Προνόμια θεωρούνται το να έχουν οι εργαζόμενοι συγκροτημένα δικαιώματα, και να γίνουν εργολαβικοί σε ολόκληρα τμήματα της εταιρείας που, σύμφωνα με τη διοίκηση, υπολειτουργούν και είναι μη αποδοτικά.

Η διοίκηση παραδέχεται ευθέως ότι η κερδοφορία της εταιρείας θα στηριχθεί στις απολύσεις, στις ατομικές συμβάσεις και στο χτύπημα της οργάνωσης των εργατών.

Αυτό είναι το Άρτιο εργασιακό περιβάλλον και στο επίκεντρο ο άνθρωπος.

Να γιατί μαζικά μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις απεργούν οι εργαζόμενοι.

 Η συκοφαντία, η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.