Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στηρίζει με όλους τους τρόπους τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης

Δημοσιεύτηκε στις

 

Και η έναρξη του συνεδρίου επιβεβαιώνει αυτό που για χρόνια το ΠΑΜΕ τονίζει: ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στηρίζει με όλους τους τρόπους τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα.

Ο Απολογισμός της Διοίκησης της ΓΣΕΕ επανέφερε για μια ακόμα φορά ως αιτίες της κρίσης τα golden boys, την απληστία του καπιταλισμού, το νεοφιλελευθερισμό κλπ. Πρόβαλε ως λύση νέο μείγμα διαχείρισης, αθωώνοντας τον καπιταλισμό και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τον υπηρετούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το τσιράκι των διεθνών μονοπωλίων γραμματέας της ITUC Saran Burrow η οποία είπε τα ίδια στα αγγλικά .

Προκάλεσε λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν έχει ιδέα για τις συνέπειες που έχει η πολιτική του στους εργαζόμενους. Πρόβαλε ως λύση για τους εργαζόμενους ένα νέο μοντέλο καπιταλισμού. Ευχαρίστησε την ηγεσία της ΓΣΕΕ στον κοινό στόχο προώθησης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στην εργατική τάξη.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να βγάλει τα συμπεράσματά της και να πετάξει από πάνω της τους επικίνδυνους για τα συμφέροντά της υποτακτικούς του κεφαλαίου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

   

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον Λάκη Χαλκιά, τη φωνή του μόχθου και του αγώνα

«Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά.  Εμείς είμαστε οι εργάτες, χτίζουμε εμείς τη λευτεριά» Το ΠΑΜΕ...

Η Κούβα δεν είναι μόνη! Νέα έμπρακτη αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ στον ηρωικό λαό της Κούβας!

Η Κούβα δεν είναι μόνη! Νέα έμπρακτη αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ στον ηρωικό λαό...

Για τον τραγικό θάνατο των τριών πυροσβεστών στα πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο και Γύθειο

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες...