Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών & η Ένωση Ελεγκτών Λογιστών Περιφέρειας Αττικής εκφράζουν στήριξη και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών

image_pdfimage_print

Όλοι στο πλευρό των Ναυτεργατών στην πανελλαδική απεργία στις 3 Ιούλη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών & η Ένωση Ελεγκτών Λογιστών Περιφέρειας Αττικής εκφράζουν  στήριξη και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, την Τετάρτη 3 Ιούλη, που προχωρούν σε Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για:

 Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
 Αυξήσεις στους μισθούς με κατώτερο μισθό 751€, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
 Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία.
 Κατάργηση του ν.4150/2013, οι οργανικές συνθέσεις να καθορίζονται με βάση το Π.Δ 177/74 και τις σύγχρονες ανάγκες, να καθιερωθούν διπλά πληρώματα όπου τα δρομολόγια των πλοίων δεν παρέχουν τις απαιτούμενες ελάχιστες ώρες ανάπαυσης των πληρωμάτων.

Αιτήματα δίκαια, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές και τους μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ που υπηρετούν τη μεγαλοεργοδοσία.

Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η ένταση της επίθεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, πάει χέρι-χέρι με τη χειροτέρευση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Comments are closed.