Η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων συμπαραστέκεται στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ της ΠΕΔΔΥ εκφράζει την συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στη μικρομεσαία αγροτιά που δίνει αγώνα επιβίωσης ενάντια στη φτώχια και στο ξεκλήρισμα που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση, ευρωπαϊκή ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καταγγέλλουμε την αυταρχική «κανονικότητα» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Χτες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε πρωτοπόρους αγρότες και σέρνονται σε δίκη χωρίς καν να απολογηθούν με την κατηγορία της υποκίνησης αγροτών για να συμμετέχουν στα μπλόκα. 

Καταδικάζουμε την κρατική βία και τρομοκρατία που ξεδιπλώθηκε από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων για να αποτρέψει τους αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που ξεκληρίζει μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για την επιβίωση των οικογενειών τους,  για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους.

Η κυβέρνηση ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς,  έβαλε τα ΜΑΤ και χτύπησαν τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους εργάτες και καθημερινά στέλνει στα δικαστήρια όποιον ξεσηκώνεται. 

Αυτή η  κυβέρνηση ψήφισε νόμο που βάζει εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, και επί ημερών της το σύνολο των απεργιών βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές, όπως στην COSCO.

Οι δήθεν προβληματισμοί της κυβέρνησης δεν πείθουν πια κανένα. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η βάρβαρη πολιτική δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τον εκβιασμό και τη καταστολή.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στη μικρομεσαία αγροτιά και είμαστε σίγουροι ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν θα κάψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών. Αντίθετα θα συσπειρώσει γύρω από τα δίκαια αιτήματα τους και άλλα λαϊκά στρώματα.

                        ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατ. Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων: Η νίκη των αγροτών είναι και δική μας νίκη

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα και ο κοινός αγώνας...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, αυτή τη φορά στο εργοστάσιο...

Ομοσπονδία Γονέων Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα σε σύσκεψη φορέων για την ειδική αγωγή

Η τρέχουσα σχολική χρονιά είναι η χειρότερη σχολική χρονιά για την Ειδική Αγωγή! Ακατάλληλα...