Η Ομοσπονδία Τροφίμων-Ποτών για το θανατηφόρο ατύχημα στον όμιλο ΝΗΡΕΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Η ομοσπονδία μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου όπου άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας.
Ο συνάδελφος βρέθηκε μετά από κινητοποίηση του λιμενικού πνιγμένος σε βραχώδες σημείο των πλωτών εγκαταστάσεων στο νησί Πεταλά, όπου διατηρεί η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα, όπου η εργοδοσία το ονομάζει εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τον πιο τραγικό τρόπο, την απώλεια της ίδιας της ζωής.
Μπροστά στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους για την επιχείρηση, τα μέτρα προστασίας της εργασίας και της ζωής των εργαζόμενων είναι ελλειπή ως και ανύπαρκτα.
Αυτό επιβεβαιώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με δυνατούς κυματισμούς, ανέμους που όμως αυτό δεν εμπόδισε την εργοδοσία να στείλει προσωπικό στα πλωτά κλουβιά με κίνδυνο να συμβεί το τραγικό δυστύχημα.

Συνάδελφοι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς με μισθούς πείνας και με ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
Το ξήλωμα του προσωπικού των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ, έχει ως αποτέλεσμα τους λιγότερους ελέγχους και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Η ομοσπονδία ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διενεργήσουν πλήρη έλεγχο και να διαλευκάνουν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το θανατηφόρο συμβάν.
Απαιτούμε από την εργοδοσία του ομίλου ΝΗΡΕΑ να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του εκλιπόντα συναδέλφου μας.

Τέλος η ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους και ειδικά στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, να ενωθούν και να οργανωθούν στα συνδικάτα τους.
Να μπει επιτέλους φρένο στην ασυδοσία της μεγαλοεργοδοσίας, να παλέψουμε για αξιοπρεπείς μισθούς δικαιώματα και προστασία της ίδια της ζωής μας.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Να μην αφήσουμε να υπάρξει νέα απώλεια για τα κέρδη των λίγων

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Το νομοσχέδιο...