Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη της Αφροδίτης Ρέτζιου,προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, στις 28 Νοέμβρη, της Προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Αφροδίτης Ρέτζιου, με την κατηγορία ότι παραβίασε το νόμο Χρυσοχοϊδη, για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η δίωξη της Αφροδίτης Ρέτζιου, οι συνδικαλιστικές διώξεις, η προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος στη απεργία, τη διαμαρτυρία, τη διαδήλωση, συνθέτουν το πάζλ της καταστολής απέναντι στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων για καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, για ουσιαστικά μέτρα απέναντι στα προβλήματα που οξύνονται, συνέπεια της αντεργατικής πολιτικής και των αντεργατικών μέτρων.

Το πλαίσιο καταστολής και οι αντεργατικοί νόμοι τροφοδοτήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις που στοχεύουν, εκτός από την αξιοποίηση τρομοκρατικών διλημμάτων, να χειραγωγήσουν και με το μαστίγιο την δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση που απορρέει από το γεγονός ότι κάθε εργατική οικογένεια βρίσκεται συνεχώς μπροστά σε πιο οξυμένα προβλήματα και αδιέξοδα την ίδια ώρα που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, με τη στήριξη των κυβερνήσεων, κερδοφοριών σε κάθε φάση, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Σε κρίση, σε ανάπτυξη, σε πανδημία, πάντα ο φτωχός λαός «πληρώνει τα σπασμένα».

Είναι εξοργιστικό, να διώκονται όσοι αγωνίζονται για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και των Νοσοκομείων.

Αυτοί, που υποκριτικά τους αποθέωναν ως «ήρωες» μέσα στην πανδημία, είναι που τώρα τους σέρνουν σε δίκες και τους απειλούν με ποινές και καταδίκες.

Αυτό είναι το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του. Θέλουν τους εργαζόμενους πειθήνια όργανα και κλακαδόρους της αντεργατικής πολιτικής, να μένουν σιωπηλοί και υπάκουοι «προς τας υποδείξεις»!

Οι αγωνιστές γιατροί, οι πρωτοπόροι εργάτες, δε μασάνε από απειλές και τρομοκρατία. Αυτό έχει αποδειχτεί ιστορικά και κάθε μέρα επιβεβαιώνεται στη ζωή.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας απαιτεί να σταματήσει, εδώ και τώρα, κάθε δικαστική δίωξη στην Αφροδίτη Ρέτζιου.

Ο αγώνας του λαού μας για τη ζωή του θα είναι αυτός που τελικά θα αντιμετωπίσει την καταστολή, την ανέχεια, την αντεργατική πολιτική και τον πόλεμο, που δεχόμαστε για να θωρακιστούν και να διευρυνθούν τα κέρδη των λίγων.

Ο δικός μας αγώνας θα γίνει καταλύτης για θετικές εξελίξεις και αποτελέσματα που θα έχουν επίκεντρο τις μεγάλες εργατικές, λαϊκές ανάγκες.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν πρόκειται να γίνουμε

Συνάδελφοι Η κυβέρνηση της Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο λαιμητόμο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας 1 Δεκέμβρη

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12.00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ...

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας : Σωματεία που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέδιο για την Υγεία

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι τα σωματεία που έχουν λάβει θέση κι έχουν συμμετοχήστις κινητοποιήσεις...