Η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών καταγγέλλει την επιβολή πολιτικής επιστράτευσης κατά εργαζομένων

image_pdfimage_print

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών  και   Υπάλληλων Γάλακτος  Τροφίμων και Ποτών καταγγέλλει  την επιβολή πολιτικής επιστράτευσης από την Πορτογαλική Κυβέρνηση κατά των εργαζομένων – οδηγών στις οδικές μεταφορές της Πορτογαλίας που βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης και ουσιαστικές αυξήσεις στο βασικό μισθό που σήμερα είναι 630€.

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας, με τη μαζική συμμετοχή των οδηγών βυτιοφόρων σ’ αυτήν, διεκδικώντας  αύξηση των βασικών τους μισθών σταδιακά έως το 2022 από τα 630 στα 900 ευρώ, αντιμετωπίστηκε ακόμη και με τη χρησιμοποίηση αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων ως απεργοσπαστικού μηχανισμού, από την κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα.

Η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Έχει κερδηθεί με πολύχρονους σκληρούς αγώνες και θυσίες και είναι το δοκιμασμένο όπλο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της Πορτογαλίας για την επίθεση ενάντια στους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις και εκφράζουμε την Αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας και των συναδέλφων του κλάδου για τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις οδικές μεταφορές της Πορτογαλίας.

                                                                                Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.