Η Ο.Μ.Υ.Λ.Ε και η Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους συναδέλφους των σωματείων ΕΝΕΔΕΠ – ΕΤΙΤΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ο.Μ.Υ.Λ.Ε και η Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ καταγγέλλουν τις πρακτικές που μετέρχονται συγκεκριμένοι εργοδότες με σκοπό να κάμψουν τους αγώνες και να υποβαθμίσουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ενώ παράλληλα εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους συναδέλφους των σωματείων ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά) και ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής).

Με ανακοινώσεις τους, ΕΝΕΔΕΠ και ΕΤΙΤΑ καταγγέλλουν τον αποκλεισμό από την εργασία συνδικαλιστών από τους εργοδότες με πρόσχημα τον υποτιθέμενο συγχρωτισμό κατά τη διάρκεια συμβολικών κινητοποιήσεων στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας στις 26 Νοεμβρίου. Μέσω επιστολών τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί STAR, ALPHA και οι εταιρίες D-PORT και εργολάβοι που δραστηριοποιούνται στο τέρμιναλ της Σ.Ε.Π. ενημέρωσαν τους συναδέλφους ότι θα μείνουν εκτός εργασίας μέχρι να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για τον κορονοϊό. Καλούμε τους συγκεκριμένους εργοδότες να σταματήσουν τον εκφοβισμό και την υπονόμευση της δράσης των σωματείων και να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των σωματείων για διάλογο με στόχο ουσιαστικά μέτρα και την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στους χώρους δουλειάς είναι πολλά και έχουν αναδειχθεί μέσα από τους αγώνες των συναδέλφων. Δεν λύνονται ούτε με απειλές ούτε με μεθοδεύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν....

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...