Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Εργοστάσιο Μαλαματίνα και στο Ξενοδοχείο Alulus Zante, Ζάκυνθο

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους αγώνες των εργατών στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, των εργαζόμενων στο Ξενοδοχείο «Alulus Zante» στη Ζάκυνθο. Οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα και σήμερα από τα χαράματα βρίσκονται στον αγώνα για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για την υπογραφή ΣΣΕ. Βρίσκονται σε έναν πολυήμερο αγώνα με αποφάσεις των μαζικών τους Γενικών Συνελεύσεων, κόντρα στην τρομοκρατία, την καταστολή, τα δικαστήρια. Η εργοδοσία προσπαθεί να σπάσει την απεργία, αξιοποιώντας ΜΑΤ και άλλες δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στο χώρο με εντολή της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι έχοντας εμπιστοσύνη στις δικές τους δυνάμεις, την αλληλεγγύη που εκφράζεται από τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, σωματεία και εργαζόμενους του κλάδου αλλά και από όλη τη χώρα, συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο της Ζακύνθου  μέσα από απόφαση της μαζικής του Συνέλευσης απεργούν διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, πληρωμή των υπερωριών, αναγνώριση των χρόνων προϋπηρεσίας τους και να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας μέσα στο χώρο δουλειάς.

Αυτοί οι αγώνες ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι παρά τις δυσκολίες οργανώνονται, διεκδικούν τη ζωή τους και τα δικαιώματα τους. Αυτό δείχνουν οι μαζικές τους συνελεύσεις και η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν την έκφραση αλληλεγγύης τους, γιατί αυτό είναι πηγή δύναμης.

Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα τα ΜΑΤ από την Μαλαματίνα.

 

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

https://flic.kr/s/aHBqjA2wYp

 

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “Alulus Zante” ΖΑΚΥΝΘΟ

https://flic.kr/s/aHBqjA2xja

Περισσότερα

Η «Τρελή του Σαγιό» στην Ηλιούπολη

Το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη στις 8.30μμ στο ανοικτό δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» θα...

Για τις απολύσεις στην “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και...

Νέα αποστολή υλικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 Νέα αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από Συνδικάτα, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς, φορτώθηκε σήμερα...