Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα

image_pdfimage_print

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα. Ιδιαίτερα στο Ρέθυμνο , χαιρετίζει τη παρουσία των Οικοδόμων , των εργαζομένων στον επισιτισμό – Τουρισμό , των εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα γενικά, των ανέργων,  των  φοιτητών , των μαθητών.

Η μαζική παρουσία στη συγκέντρωση και τη πορεία που ακολούθησε μέσα στα στενά της παλιάς πόλης, αποτελεί τη καλύτερη απάντηση στα επερχόμενα αντιλαϊκά σχέδια της Κυβέρνησης . Στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και  στόχο έχει το περαιτέρω χτύπημα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Την καλύτερη απάντηση σε όλες τις επιδιώξεις να περιοριστεί και να εμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων , Λουκάκης Στάθης, στη κεντρική ομιλία εστίασε μεταξύ άλλων στο πολύ κρίσιμο μέτωπο της Υγείας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς εκφράζοντας τα αιτήματα για άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των μαθητών και των φοιτητών , μετέφεραν στη συγκέντρωση τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους μορφώσεως , κάτι που είναι υπόθεση όλων.

Η μαζική πορεία , ο παλμός και τα συνθήματα που ακούστηκαν στη πόλη, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην παράταξη που πλειοψηφεί στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου που επιμένει πεισματικά να αφήνει τους εργαζόμενους ανοργάνωτους και χωρίς αγώνες. Το τελευταίο αποδεικνύεται και απο τη πρόσφατη στάση τους, να συμφωνήσουν απο τη μία σε πρόταση της ΔΑΣ για οργάνωση  κοινής σύσκεψης σωματείων και απο την άλλη να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Είναι αφερέγγυοι γιατί υπηρετούν τη πολιτική της Κυβέρνησης που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και βυθίζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια.

Με το τέλος της πορείας οι εργαζόμενοι συμφώνησαν στη συνέχεια της δράσης τους σε όλους τους χώρους δουλειάς. Εκφράστηκε η στήριξη όλων στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 15 Οκτώβρη και στην συγκέντρωση που καλούν στο Δημαρχείο το πρωί.  

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ !

Comments are closed.