Η Γρ. ΠΑΜΕ Ηρακλείου για την σημερινή απεργία των ναυτεργατών

image_pdfimage_print

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργία στα καράβια αφού υπήρξε καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών. Σήμερα το πρωί κλιμάκιο δυνάμεων του ΠΑΜΕ αποτελούμενο από  συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,  εργαζόμενους σε ναυτιλιακές εταιρείες και ναυτεργάτες μέλη των ταξικών σωματείων, βρέθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου για την περιφρούρηση της σημερινής απεργίας τους.

Ενημερώθηκαν οι επιβάτες που άσκοπα κατέβηκαν στο λιμάνι γιατί δεν είχαν τη πληροφορία  από κάποιες πλοιοκτήτριες εταιρείες  για την ακύρωση δρομολογίων παρόλο που ήταν ξεκάθαρη η απόφαση των πληρωμάτων για απεργία.

Κάτω από την αποφασιστικότητα των ναυτικών και όσων τους συμπαραστάθηκαν κανένα πλοίο δεν έλυσε κάβους.

Οι ναυτεργάτες προχώρησαν σήμερα σε αυτή την απεργία για :

  • Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ.
  • Αυξήσεις στους μισθούς με κατώτερο μισθό 751€, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία
  • Κατάργηση του ν.4150/2013, οι οργανικές συνθέσεις να καθορίζονται με βάση το Π.Δ 177/74 και τις σύγχρονες ανάγκες, να καθιερωθούν διπλά πληρώματα όπου τα δρομολόγια των πλοίων δεν παρέχουν τις απαιτούμενες ελάχιστες ώρες ανάπαυσης των πληρωμάτων.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η ένταση της επίθεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, πάει χέρι-χέρι με τη χειροτέρευση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Συνεχίζουμε και στέλνουμε μήνυμα σε όποια κυβέρνηση υπάρχει στις 8 Ιούλη πως ναυτεργάτες αλλά και υπόλοιποι κλάδοι, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ζωής μας.

Comments are closed.