Η Ένωση Συνταξιούχων ΗΛΠΑΠ καταδικάζει τη νέα – απαράδεκτη – δίωξη του ΓΓ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ένωση Συνταξιούχων ΗΛΠΑΠ καταδικάζει τη νέα – απαράδεκτη – δίωξη του συνδικαλιστή των οικοδόμων, Βάλσαμου Συρίγου και την άμεση κλήτευσή του σε δίκη, με τη κατηγορία ότι συμμετείχε και είχε καθοδηγητικό ρόλο σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019, για πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας.

Το γεγονός αυτό, δεν είναι τυχαίο και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά διώξεων σε εργαζόμενους ή σε εργατικά σωματεία που παλεύουν για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το εισόδημα, την υγιεινή και την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους.

Επιπλέον, πραγματοποιείται σε μία περίοδο που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τις απανωτές αυξήσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης, στο ρεύμα, στο νερό, από την άμεση και έμμεση φορολογία στο λαϊκό νοικοκυριό.

Είναι απαράδεκτο συνδικαλιστές που μάχονται για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των οικογενειών τους να έρχονται αντιμέτωποι με το μισό ποινικό κώδικα, σε μία προσπάθεια να φιμώσουν συνολικά τη φωνή της εργατικής τάξης, να την εκφοβίσουν και να την αποτρέψουν από το να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Εμείς, ως απόμαχοι της δουλειάς, που σήμερα, δίνουμε τη δική μας μάχη με το μεγάλο Παναττικό Συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, για τη διεκδίκηση όλων όσων μας έχουν περικόψει όλες οι κυβερνήσεις, δε σκύβουμε το κεφάλι και ταυτόχρονα παραμένουμε στο πλάι όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων, που διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...