Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί στην 24ωρη απεργία στις 22 Ιανουαρίου για το προσφυγικό

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες του νησιού μας σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για την Τετάρτη 22/1/2020 με προσυγκέντρωση στις 10:30 στην Πλ. Σαπφούς.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα απαιτεί την κινητοποίηση, πρώτα απ’ όλα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του νησιού μας, με προσανατολισμό τον άμεσο απεγκλωβισμό των χιλιάδων θυμάτων του ιμπεριαλισμού που βρέθηκαν στον τόπο μας και πλαίσιο πάλης προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεν αποσιωπούμε τις βαριές ευθύνες της Δημοτικής αρχής και της Περιφερειακής διοίκησης, όπως και της κυβέρνησης η οποία ακολουθεί πιστά την εφαρμογή της απαράδεκτης συνθήκης Τουρκίας-ΕΕ. Θα είμαστε παρόντες στην κινητοποίηση της Τετάρτης, διεκδικώντας:

  • Άμεσο κλείσιμο των «hot spot» σ’ όλη τη χώρα.
  • Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα ασύλου τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Κατάργηση της απαράδεκτης Συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας-ΕΕ.
  • Καμία νέα δομή-φυλακή.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των προσφυγικών δομών ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε την συμμετοχή του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Παρέμβαση Φοιτητικών Συλλόγων στη συνεδρίαση του ΤΕΕ

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων των πολυτεχνικών σχολών του ΕΜΠ και...

Σωματείο εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Πέλλας: Αλληλεγγύη και στήριξη στους εργαζόμενους του δημόσιου

Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Πέλλας (ΣΕΙΤΠΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του...