Η Εισήγηση απο το Ν.Μαυροκέφαλο στη σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών που κάλεσε η Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ(VIDEO)

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η σημερινή σύσκεψη γίνεται με σκοπό να αποτιμήσουμε τη δουλειά των συνδικάτων μέχρι την Πρωτομαγιά και να οργανώσουμε τη συνέχεια της δράσης μας.

Με αφετηρία τη σύσκεψη των Ομοσπονδιών και των συνδικάτων στις 13 Απρίλη, οργανώθηκε στο μέτρο του δυνατού των λίγων ημερών μια δουλειά που περιλάμβανε εκατοντάδες περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς εδώ στην Αττική. Μοιράστηκαν πάνω από 150.000 ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων, βγήκαν εξορμήσεις στα διόδια και στα λιμάνια της Αττικής. Στο σύνθημα Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – Με σωματεία εργατών όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών” συμπυκνώθηκε ο προσανατολισμός με τον οποίον δουλεύουμε ακούραστα μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ξεχώρισε σίγουρα η εκδήλωση συνδικάτων μέσα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σκαραμαγκά.

Τα συνδικάτα απέναντί τους είχαν το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – επιχειρηματικών ομίλων – κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που καλούσε για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε μνημόσυνο και σε νέο κάλεσμα συμβιβασμού και υποταγής. Είχαμε απέναντι τη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που ξεπατίκωσε όλο το βούρκο της Χρυσαυγήτικης ρητορικής για να διαμορφώσει μια ανακοίνωση – μνημείο ξεπεσμού και χυδαιότητας. Δεν τα πήγαν όμως παντού άσχημα, έκαναν και κάτι σωστό. Φέτος οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ έκαναν την καλύτερη επιλογή για τη συγκέντρωση τους αφού με τόσο κλάμα που έριξαν οι ελάχιστοι παρευρισκόμενοι κάτω από τα πανό της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ για τους εργαζόμενους που τους γύρισαν την πλάτη, δίκαια βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η εργατική τάξη της Αττικής τους γύρισε την πλάτη. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών πολλοί μετανάστες από κλάδους των κατασκευών και της βιομηχανίας, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές, ακόμα και φαντάροι, όλοι αυτοί που βρέθηκαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των εργατικών συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων στην Αττική, στο Σύνταγμα, στον Πειραιά, στο Λαύριο, στην Ελευσίνα, στη Σαλαμίνα, στην Αίγινα, διαδήλωσαν με το πραγματικά ταξικό και διεθνιστικό νόημα της εργατικής πρωτομαγιάς. Τίμησαν τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, τους ήρωες που πέρασαν από βασανιστήρια, φυλακές και εξορίες, τίμησαν όλη την αγωνιστική, ταξική πορεία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.(…)

Εδώ ολόκληρη η εισήγηση.

Comments are closed.