Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη καλεί να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Σωματείου Εργατοϋ/λων Επιχ. Ελληνικές Υπεραγορές

image_pdfimage_print

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου να συνεδριάσει και να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ώστε να ενημερωθούν για τις νέες αντιδραστικές διατάξεις που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από  την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με περαιτέρω χτύπημα απέναντι στην οργάνωση των εργαζομένων, στα Συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.

Ο “αναπτυξιακός νόμος” που έφερε η κυβέρνηση,  αποτυπώνει χωρίς περιθώρια παρερμηνειών ότι η “ανάπτυξη για όλους” που διαλαλεί, είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο και κόλαση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Για αυτό θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς αφού μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, το “ηλεκτρονικό μητρώο” με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκεντρώσει μια μεγάλη βάση δεδομένων, ένα γενικευμένο φακέλωμα, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στα χέρια της εργοδοσίας και του κράτους,  αλλά και την “ηλεκτρονική ψηφοφορία” με την οποία  καταργείται ουσιαστικά η ζωντανή συμμετοχή και οι μαζικές, δημοκρατικές λειτουργίες των συνδικάτων. Ο εργαζόμενος θα “ψηφίζει” για τους εκπροσώπους του, για τα αιτήματά του και τις μορφές πάλης κάτω από το “άγρυπνο βλέμμα” του εργοδότη και του κράτους.

Αυτές οι εξελίξεις είναι πολύ σοβαρές και κανένας σωματείο, κανένας συνδικαλιστής δεν μπορεί να μην πάρει θέση. 

Comments are closed.