Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία -ITUC, είναι όργανο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

0
image_pdfimage_print

Σε δελτίο τύπου της 12ης Οκτώβρη, η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία -ITUC, όργανο των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστικών κέντρων αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τον επικίνδυνο και αντεργατικό της ρόλο.

Στο Δελτίο Τύπου που δίνει τον τίτλο «Απαιτείται επείγουσα δράση από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και το G20» σημειώνει ότι ενόψει των συναντήσεων των υπουργών οικονομικών του G20 «Η ITUC ζητεί επείγουσα και συντονισμένη δράση για την οικονομική ανάκαμψη από τους Υπουργούς Οικονομικών της G20 το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα». Η ITUC σε ολόκληρο το κείμενο που αποστέλλει στα συνδικάτα του πλανήτη, καλεί τους εργαζόμενους να γίνουν ζητιάνοι και παρουσιάζει τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και τις αντεργατικές κυβερνήσεις των G20, ως εν δυνάμει σωτήρες των εργατών! Την ίδια ώρα απουσιάζει οποιοδήποτε κάλεσμα σε οργάνωση και αγώνα της εργατικής τάξης. Δεν υπάρχει οποιοδήποτε σχόλιο ενάντια στην εκμετάλλευση των εργατών για τα κέρδη των πολυεθνικών, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην αντεργατική επίθεση που οξύνεται από εργοδότες, κυβερνήσεις. Καμία αναφορά στην ανάγκη αγώνα ενάντια στις πολυεθνικές και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Οι εργάτες και τα συνδικάτα του κόσμου έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο δρόμους. Τον της ΙΤΟΥΚ, της μετατροπής των εργαζομένων σε ζητιάνων και της υποταγής των συνδικάτων στις πολυεθνικές και τον ιμπεριαλισμό. Ή τον δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, της ταξικής πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία

 

Share.

Comments are closed.