Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου χαιρετίζει την στάση εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Δήμο Μαλεβιζίου

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου, οι οποίοι έκαναν στάση εργασίας σήμερα, δίνοντας άλλη μια απάντηση απέναντι στην υποβάθμιση και τηn υποστελέχωση της Υπηρεσίας τους, την οποία έχει προαποφασίσει η Δημοτική Αρχή, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες και βαδίζοντας στην ίδια ρότα με την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ.

Η σημερινή κινητοποίηση των συναδέλφων έρχεται να προστεθεί στην οργανωμένη δράση τους το τελευταίο διάστημα, όπου στάθηκαν αποφασιστικά και αγωνιστικά απέναντι σε όσες φωνές τους κάλεσαν να συμβιβαστούν ή να αποδεχτούν μοιρολατρικά αυτή την κατάσταση. Επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς και μετά από μια σειρά παρεμβάσεων και δράσεων και αφού έδωσαν μια περίοδο χάριτος στη δημοτική αρχή που τους διαβεβαίωνε ότι εντός του καλοκαιριού θα δινόταν λύσεις, συνεχίζουν σήμερα τη διεκδίκηση τους και επαναφέρουν τα αιτήματα τους!

Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση που έχουν φτάσει οι συνάδελφοι, με τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεση τους από οχήματα μέχρι υποδομές, οι οποίοι καλούνται την ίδια στιγμή να σηκώσουν έναν τεράστιο φόρτο εργασίας ενός τουριστικού Δήμου πολύ απαιτητικού, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο αφού εργάζονται συνεχόμενες εβδομάδες χωρίς ρεπό αλλά και με τα ατυχήματα να αποτελούν σχεδόν καθημερινότητα για τους ίδιους.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ που βρέθηκε από την αρχή στο πλάι των συναδέλφων της καθαριότητας, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα τους, καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου, να σταθούν αλληλέγγυα στο πλάι τους, κάνοντας τον αγώνα τους υπόθεση δική τους. Να σταθούν στο πλάι τους για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών, ενάντια σε κάθε μεθόδευση ιδιωτικοποίησης που τροχοδρομείται μέσω της εγκατάλειψης και των μη προσλήψεων. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που μας αφήνει εκτεθειμένους σε όλους τους κινδύνους, αφού βάζει τη λειτουργία βασικών Υπηρεσιών στη λογική κόστους οφέλους.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις προσωπικού και να απαιτήσει εδώ και τώρα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να προχωρήσει σε αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου της και τη δημιουργία πραγματικών υποδομών για την διαφύλαξη της υγιεινής και ασφάλειας όλων των συναδέλφων! Να δοθούν άμεσα τα χρωστούμενα ρεπό και τα χρωστούμενα ΜΑΠ σε όλους. Απαιτούμε με κάθε τρόπο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!

Καλούμε τους συναδέλφους μας στην καθαριότητα, να μη χάσουν το κουράγιο τους και να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους μέχρι τη νίκη! Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους σε κάθε επόμενο βήμα!  Για να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειες μας!

Πρέπει να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Στις 9 του Νοέμβρη να νεκρώσουν τα πάντα, ενιαία όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.   

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...