Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας-Πετροχημικών Γαλλίας FNIC CGT για τις δηλώσεις του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ ενάντια στην Απεργία
«H FNIC CGT καταδικάζει τις δηλώσεις του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ
Η FNIC CGT καταδικάζει σθεναρά τις δηλώσεις του Laurent Berger, Γενικού Γραμματέα του CFDT και Προέδρου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που κατήγγειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα διυλιστήρια της χώρας μας.
Από την αρχή του έτους, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του πετρέλαιού έχουν επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το αίτημά τους για μισθολογικές και εργασιακές διαπραγματεύσεις.
Έχοντας ειδοποιηθεί από το 2ο τρίμηνο του 2022, οι εργοδότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τους εργαζόμενους οι οποίοι, μαζί με τα συνδικάτα της CGT και FNIC-CGT, έχουν ξεκινήσει μια ισχυρή απεργία διάρκειας άνω των 20 ημερών για να απαιτήσουν άμεσες μισθολογικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτύχουν νόμιμες αυξήσεις μισθών.
Τα αφεντικά του κλάδου αποκομίζουν τεράστια κέρδη και περιφρονούν τα αιτήματα των εργαζομένων που αγωνίζονται, ενώ η κυβέρνηση απειλεί τους απεργούς με επιτάξεις για να διαλύσει το κίνημα. Ο Laurent Berger κατήγγειλε τον αγώνα ως “προληπτική απεργία”, λέγοντας ότι “δεν χρειαζόμαστε απεργία”, αλλά αντιθέτως “κοινωνικό διάλογο”.
Προστατεύοντας τους μεγιστάνες των πετρελαϊκών πολυεθνικών και την κυβέρνηση Μακρόν, ο Laurent Berger κατήγγειλε τους απεργούς και τα συνδικάτα της CGT ως υπεύθυνους για τον “αποκλεισμό της βενζίνης”: “Όταν έχεις μια συνδικαλιστική οργάνωση, την CGT, η οποία αποφασίζει να μην θέλει να διαπραγματευτεί: βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση αποκλεισμού”.
Με τις δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας του CFDT αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι πρόκειται για ένα απεργοσπαστικό συνδικάτο, αφοσιωμένο στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών.
Με τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΣΕΣ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι αυτή η συνδικαλιστική “διεθνής” είναι στην υπηρεσία των συμφερόντων των εργοδοτών της ΕΕ, ότι θέλει να σπάσει τα κύματα των απεργιών που βλέπουμε να ξεπηδούν σε όλη την Ευρώπη, ότι καταγγέλλει τον ταξικό αγωνιστικό συνδικαλισμό για να προωθήσει τον “κοινωνικό διάλογο” ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων.»