Παρασκευή, 3 Ιουλίου

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ: Χαιρετίζουμε τη συγκέντρωση των εργαζομένων στον τουρισμό!(ΦΩΤΟ-VIDEO)

image_pdfimage_print

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει τη μεγάλη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον τουρισμό!

Είναι ένα ελπιδοφόρο πρώτο μήνυμα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία, ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, δε θα συμβιβαστούν με ένα πιάτο φαϊ. Αυτή η κινητοποίηση, πρέπει να είναι μόνο η αρχή ενός μεγάλου αγώνα για να μη φορτωθεί και η καινούρια κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.

Όλες τις προηγούμενες μέρες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όργωσαν τα χωριά και τις γειτονιές της πόλης, με περιοδείες, ενημερωτικές συσκέψεις. Κουβέντιασαν με εργαζόμενους πολλοί από τους οποίους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Τα επιχειρησιακά Σωματεία στον τουρισμό, έκαναν κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, ανέπτυξαν πολύμορφη δραστηριότητα καλώντας στη συγκέντρωση όλη την εβδομάδα.

Συνδικαλιστές εκλεγμένοι με ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ από άλλους κλάδους, έβαλαν το ζήτημα στα Σωματεία τους για να παρθούν αποφάσεις υποστήριξης και συμμετοχής.

Στον ίδιο το χώρο της συγκέντρωσης, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τον κλάδο του τουρισμού,  αντάμωσαν σε εγκάρδιο κλίμα με ξενοδοχοϋπάλληλους που είχαν πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια συναντηθεί μαζί τους στους αγώνες.

Η ηγεσία ΕΚΡ και Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων απαγόρευσαν ξετσίπωτα και με γελοία προσχήματα  στους συνδικαλιστές των τριών επιχειρησιακών Σωματείων, συνδικαλιστές δοκιμασμένους στους αγώνες, στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, να μιλήσουν στη συγκέντρωση.

Όμως ο αποκλεισμός δεν τους πέρασε, εκφράστηκε η φωνή τους μέσα από τις ομιλίες αγωνιστών συνδικαλιστών άλλων κλάδων.

Στην ηγεσία του ΕΚΡ που είδε «θλιβερή μειοψηφία» (και κατά τα άλλα παλεύει για την ενότητα), συνιστούμε ν΄ αλλάξει γυαλιά και… ξυδάκι!

Μπροστά μας έχουμε καινούριους σταθμούς του αγώνα. Έχουμε την 25η Μάη που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την επαναπρόσληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο, αλλά και η ημέρα που θα επιτραπεί η λειτουργία των επισιτιστικών καταστημάτων, όπου πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν στον αέρα.

Έχουμε την 28η Μάη, την ημέρα πανελλαδικής δράσης στον επισιτισμό και τον τουρισμό.

Όλοι λοιπόν στη μάχη για να διασφαλίσουμε το εισόδημά μας, τα δικαιώματά μας.

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανα! Να πληρώσει τώρα το κράτος και η εργοδοσία!

Comments are closed.