Δευτέρα, 1 Μαρτίου

Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Ηρακλείου : Για τη σημερινή κινητοποίηση σωματείων και φορέων στην 7η ΥΠΕ

 Χαιρετίζουμε τα σωματεία και τους φορείς των υγειονομικών, των εργαζομένων, των φοιτητών που και σήμερα ένωσαν τη φωνή τους στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην 7η ΥΠΕ, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ιδιαίτερα στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών, στον αγώνα τους για μόνιμη δουλειά, στελέχωση των νοσοκομείων και των δομών υγείας, εργασιακά δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή που η πανδημία είναι σε εξέλιξη, που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένο το δημόσιο σύστημα υγείας, με σοβαρές χρόνιες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και του λαού. Είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη η ακύρωση προγραμματισμένων χειρουργείων, η υπολειτουργία τμημάτων στα νοσοκομεία, η εντατικοποίηση της εργασίας για γιατρούς, νοσηλευτές και συνολικά υγειονομικό προσωπικό.

Με τη σημερινή κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ στέλνουμε για άλλη μια φορά μήνυμα στην κυβέρνηση ότι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ξεμπροστιάζουμε το κυβερνητικό αφήγημα περί «θωράκισης των δημόσιων δομών υγείας». Οργανώνουμε την πάλη μας για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, που να παρέχει υπηρεσίες με κριτήριο την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Comments are closed.