Γραμματεία ΠΑΜΕ Μεσσηνίας : Περιοδείες από συνδικαλιστές του κλάδου του χρηματοπιστωτικού και στελεχών της τοπικής Γραμματείας ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στις 28 Φλεβάρη 2019, συνδικαλιστές από σωματεία εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό μαζί με στελέχη της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, πραγματοποίησαν περιοδεία σε τράπεζες της πόλης, συνομίλησαν με συναδέλφους τραπεζοϋπάλληλους για το θέμα που έχει ανοίξει με αφορμή το συνέδριο της ΓΣΕΕ και αφορά το ρόλο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την πορεία του εργατικού κινήματος.

Αναδείχτηκε η ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής τους στα χέρια τους, γυρίζοντας την πλάτη στους ανθρώπους της εργοδοσίας, που αποτελούν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Να πετάξουν έξω από το συνδικαλιστικό κίνημα τα στελέχη της εργοδοσίας που σήμερα εμφανίζονται σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων με τη μορφή αντιπροσώπων ή ακόμα και εκπροσώπων στα ίδια τα διοικητικά συμβούλια συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς για να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων με κριτήριο τις ανάγκες τους, απευθύνεται σε όλους όσους σήμερα είναι μακριά από την οργανωμένη δράση, σε όσους έχουν απογοητευτεί από τη στάση και τα έργα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ έξω από το χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ την ημέρα της έναρξής του, απαιτώντας να συμμετέχουν πραγματικοί αντιπρόσωποι, εκλεγμένοι από πραγματικούς εργαζόμενους, να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης.

Η νοθεία, η εργοδοτική και κυβερνητική παρέμβαση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Περισσότερα

Εξορμήσεις στα διόδια από συνδικάτα της Αττικής για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εξορμήσεις στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής συνδικάτα...

10 νεκροί εργαζόμενοι σε οκτώ ημέρες – Αυτό είναι το «επιτελικό κράτος» των εκμεταλλευτών και των κερδών!

10 νεκροί εργαζόμενοι σε οκτώ ημέρες Αυτό είναι το «επιτελικό κράτος» των εκμεταλλευτών και των...

Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας!

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και απρόκλητη σύλληψη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας...