Πέμπτη, Μάιος 23

Γραμματεία ΠΑΜΕ Ηρακλείου : Για την απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Νοέμβρη

image_pdfimage_print

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας όπου πλήθος κόσμου έδωσε ηχηρό μήνυμα στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη ΝΔ και στα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες και δουλειά με δικαιώματα. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Ηρακλείου, το σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, το σωματείο συνταξιούχων Ηρακλείου, το παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, η επιτροπή ξενοδοχοϋπαλλήλων, η επιτροπή αγώνα του Μαθηματικού. Επίσης στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας όπου χαιρετισμό έκανε η Μουράτη Μαρίνα. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σωκράτης Χρήστος, μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και της σωματειακής επιτροπής στην Ανακύκλωση. 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του κέντρου του Ηρακλείου που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες με βασικό σύνθημα «Μπροστά για τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κέρδη των λίγων»  δίνοντας βροντερό παλμό.

Η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι, σαν συνέχεια των αγώνων όλου του προηγούμενου διαστήματος δείχνει ότι δεν τσιμπάνε στα προεκλογικά ψίχουλα που τάζουν, βγαλμένα από τα ματωμένα πλεονάσματα του λαού, και τα οποία θα τα πάρουν πίσω με τη φοροληστεία, αλλά διεκδικούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες για την κάλυψη των απωλειών όλων των προηγούμενων χρόνων.

Δόθηκε επίσης απάντηση στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, πλειοψηφία ΔΣ ΕΚΗ) που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στην υλοποίηση όλης της αντεργατικής πολιτικής, ως γνήσιοι υπερασπιστές των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεων. Μετά την απεργοσπασία του Γενάρη, την τουφεκιά στον αέρα με τη συμμαχία των προθύμων το Μάη, είδαμε και τα σημερινά καλημέντα τους.

Για άλλη μία φορά σάρωσε η ΠΑΣΚΕ στον … εκφυλισμό

Είναι διπλά έκθετοι απέναντι στους εργαζόμενους που από τη μία έκαναν ότι μπορούσαν για να μη γίνει η απεργία με τις αλλαγές ημερομηνιών και από την άλλη όταν προκηρύχθηκε δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την επιτυχία της με αποτέλεσμα ούτε πορεία να μην καταφέρουν να κάνουν.  Βγάζει μάτι στη πόλη μας, για άλλη μία φορά, η αντίθεση ανάμεσα στις μαχητικές συγκεντρώσεις των συνδικάτων και από την άλλη η γύμνια των συγκεντρώσεων που διοργανώνει η πλειοψηφία του ΕΚΗ που δεν μπορεί να πείσει ούτε 30 ανθρώπους να τους ακολουθήσουν. Δείχνει, με το πιο παραστατικό τρόπο, την πραγματική δυναμική του εργοδοτικού συνδικαλισμού στους εργαζόμενους, λίγες μέρες μετά τις μεγαλοστομίες για το αποτέλεσμα του Συνεδρίου.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα! Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να οργανώσουν την πάλη τους και να εξυγιάνουν τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, πετώντας έξω τα φερέφωνα της εργοδοσίας.

 

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες

Όχι τα κέρδη των λίγων!

 

 

Comments are closed.