Για το θάνατο εργατών σε εργοστάσια στις ΗΠΑ

0

Τα κέρδη τους είναι βαμμένα με το αίμα εργατών
 
Στις μέρες που ακολούθησαν την επέλαση της καταιγίδας στον αμερικάνικο νότο  οι διάφορες εταιρείες στις οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο δεκάδες εργάτες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πολυεθνική ΑΜΑΖΟΝ, έτρεξαν να εκφράσουν την θλίψη τους και να παρουσιάσουν ένα δακρύβρεχτο προσωπείο. Αυτήν την εικόνα σιγοντάρισε και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που έτρεξε να ξεπλύνει τις ευθύνες των εργοδοτών και των κυβερνήσεων ρίχνοντας την ευθύνη στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν αποδεικνύουν την βαρβαρότητα και την υποκρισία των καπιταλιστών και των πολιτικών που υπηρετούν τα κέρδη τους.

Είναι συγκλονιστικές οι καταγγελίες, μηνύματα και επικοινωνίες εργατών που έχασαν τη ζωή τους ή επιβίωσαν μέσα στα ερείπια με τις οικογένειες τους που αγωνιούσαν και άκουγαν την απάντηση «ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ» «ΟΠΟΙΟΣ ΦΥΓΕΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ» Από την μια η θεομηνία, από την άλλη η βαρβαρότητα της ανεργίας. Και για όποιον βιαστεί να μιλήσει για «αμερικανιές» και γαλέρα της ΑΜΑΖΟΝ, μπορεί να ρίξει μια ματιά στα ελληνικά παραδείγματα.

Βλέπε COSCO, βλέπε ντελιβεράδες στο παπάκι εν μέσω θεομηνίας, βλέπε Εσωτερικό Κανονισμό των ΤΖΑΜΠΟ. Τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η προστασία της ανθρώπινης ζωής στον χώρο εργασίας, είναι κομμάτι των κατακτήσεων της εργατικής τάξης που οι Κυβερνήσεις ξήλωναν συστηματικά τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα το Νόμο Χατζηδάκη.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ
Απαντάμε με οργάνωση-αλληλεγγύη-αγώνα
Δεν θα θυσιάσουμε τις ζωές των εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.