Για το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης και των ΚΕΚ

Δημοσιεύτηκε στις

Με αφορμή την τρέχουσα συζήτηση γύρω από το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης και των ΚΕΚ, έχει σημασία να καταγραφεί πως η συγκεκριμένη μορφή δήθεν «εκπαιδευτικής» κατάρτισης αποτελεί αμαρτία πολλών ετών, που κορυφώθηκε στα χρόνια της κρίσης για να ταϊστούν διάφοροι μεσάζοντες και τρωκτικά. 

Πέρα από τη διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, θυμίζουμε επίσης πως ο σημερινός υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης είχε θητεία στο Υπουργείο και την περίοδο 2012-2015, γεγονός που αποδεικνύει πως δε μπορεί να κάνει τον ανήξερο ή να κρύβεται πίσω από τις αντίστοιχες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος έχει σημασία να τονιστεί πως από τα προκλητικά ποσά που ακούγονται σήμερα, αρκετά εκατομμύρια πέρα από τα ΚΕΚ και άλλους διάφορους μεσάζοντες, κατευθύνονται σε εργοδοτικές ενώσεις και φυσικά στη ΓΣΕΕ που πρωτοστατεί σε υποτιθέμενα προγράμματα κατάρτισης αλλά και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που πλειοψηφούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στο προεδρείο της ΓΣΕΕ. Ήδη υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις για διερεύνηση.

 

Περισσότερα

Σε Λευκάδα και Ζάκυνθο Το θέατρο από εργάτες για εργάτες

Το Σάββατο 6 Ιουνίου το «Θέατρο από Εργάτες για Εργάτες» στήνει τη σκηνή του...

Μήνυμα του ΠΑΜΕ προς το 14ο Εθνικό Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Βιετνάμ (VGCL)

Αγαπητοί σύντροφοι, Το ΠΑΜΕ, εκ μέρους των συνδικάτων της Ελλάδας, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην...

Το Σάββατο 30 Μαΐου η παιδική εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριόχηνες συμμετέχει στο αφιέρωμα για τον Γιάννη Ρίτσο

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ Συμμετέχει στο αφιέρωμα που πραγματοποιεί ο ραδιοφωνικός σταθμός...