Για το πολύνεκρο δυστύχημα με τους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε στις

Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε τάφο των ξεριζωμένων

 Το νέο περιστατικό με το πολύνεκρο δυστύχημα στην Εγνατία οδό, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά μετανάστες και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν σοβαρά, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, των επαναπροωθήσεων και της άγριας καταστολής σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, μετατρέπουν την Ελλάδα σε φυλακή ή τάφο των ξεριζωμένων.

Η επικίνδυνη και εγκληματική πολιτική των Ελληνικών Κυβερνήσεων που στηρίζουν και εφαρμόζουν τους Κανονισμούς του Δουβλίνου και την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για τους πρόσφυγες είναι αυτή η που οδηγεί τους πρόσφυγες και μετανάστες στο απάνθρωπο δίλημμα, να εγκλωβιστούν για χρόνια στην Ελλάδα ή να εναποθέσουν τις τύχες τους στα διάφορα κυκλώματα διακινητών που τους εκμεταλλεύονται σε στεριά ή θάλασσα με τέτοιες τραγικές συνέπειες.

Είναι τεράστιες ευθύνες των Ελληνικών Κυβερνήσεων που στηρίζουν και χρηματοδοτούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις επεμβάσεις τους σε Μέση Ανατολή, Αφρική και αλλού, που δολοφονούν και ξεριζώνουν ολόκληρους λαούς από τον τόπο τους και την ίδια ώρα στοχοποιούν τα θύματα τους σαν εγκληματίες επειδή αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

Ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας, που έχει τον πόνο της προσφυγιάς και της ξενιτιάς χαραγμένο στην ιστορία του, δεν πρέπει να επιτρέψει την βάρβαρη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Να δυναμώσει ο αγώνας των συνδικάτων ενάντια στην συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις αμερικανοτοικές βάσεις που έχουν γεμίσει την Ελλάδα.

Τα συνδικάτα να απαιτήσουν μαζικά

  • Προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο. Διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους για αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, χωρίς επαναπροωθήσεις, απελάσεις και υπερδομές – φυλακές.
  • Να τους παρέχονται ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν, να ταξιδεύουν ως εκεί με ευθύνη του κράτους και της ΕΕ και να υποβάλλουν εκεί την αίτηση ασύλου
  • Να καταργηθούν οι συμφωνίες του Δουβλίνου και η Κοινή Δήλωση με την Τουρκία που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Την κατάργηση του πλαισίου που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες σε Ελλάδα και Τουρκία σύμφωνα με τις εντολές και τα θέλω της ΕΕ.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τα σχέδια ΝΑΤΟ – ΕΕ. Καμία διευκόλυνση στους μακελάρηδες των λαών. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις.

 

Περισσότερα

Για τις απολύσεις στην “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και...

Νέα αποστολή υλικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 Νέα αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από Συνδικάτα, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς, φορτώθηκε σήμερα...

Για το παραλήρημα του Υπουργού Εργασίας

Ο Υπουργός Εργασίας, εμφανώς εκνευρισμένος και σε απελπισία με το στραπάτσο που έπαθε η...