Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου

Για το Ναυάγιο με θύματα μικρά προσφυγόπουλα στην Χίο

0
image_pdfimage_print

Το νέο ναυάγιο στο Αιγαίο με θύματα μικρά παιδιά ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι η βάρβαρη ευρωενωσιακή πολιτική για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα ψυχών και την Ελλάδα σε βάρβαρο χωροφύλακα των προσφυγικών ροών.

Οι Κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με τις συμφωνίες και τις πολιτικές τους (ΕΕ – Τουρκίας, Δουβλίνου, Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο) μετέτρεψαν τα μισά νησιά μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα άλλα μισά σε αμερικανονατοϊκές βάσεις.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στους οποίους σταθερά συμμετέχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις θα αυξάνουν σταθερά τους αριθμούς ανθρώπων που θα προσπαθούν να γλιτώσουν από την κόλαση που δημιουργούν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για τον έλεγχο τον πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. Την ίδια στιγμή οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα Γκουαντάναμο του Αιγαίου θα γίνονται θύματα μιας σειράς κυκλωμάτων διακινητών με αυτά τα αποτελέσματα.

Η εξάλειψη τέτοιων τραγικών γεγονότων και φαινομένων απαιτεί :

  • Την κατάργηση του πλαισίου που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες σε Ελλάδα και Τουρκία σύμφωνα με τις εντολές και τα θέλω της ΕΕ.
  • Τώρα να λειτουργήσουν Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και από κει να ταξιδεύουν απευθείας για τις χώρες προορισμού τους.
  • Να καταργηθούν οι συμφωνίες του Δουβλίνου και η Κοινή Δήλωση με την Τουρκία που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Να τους παρέχονται ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν, να ταξιδεύουν ως εκεί με ευθύνη του κράτους και της ΕΕ και να υποβάλλουν εκεί την αίτηση ασύλου
Share.

Comments are closed.