Για τις σημερινές κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε στις

 Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τις σημερινές εργατικές, λαϊκές, μαχητικές κινητοποιήσεις. Κινητοποιήσεις που δίνουν ανάσα και ελπίδα στους εργαζόμενους και το λαό που αγωνιά για την επιβίωση και την υγεία του.

Εργαζόμενοι, υγειονομικοί, καλλιτέχνες, μαθητές, φοιτητές, γονείς βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους, οι ναυτεργάτες στους καταπέλτες των πλοίων, στις πόρτες των υπουργείων διεκδικώντας το αυτονόητο. Μέτρα υπεράσπισης της ζωής, της υγείας, του εισοδήματος λαού και εργαζομένων. Μέτρα προστασίας της υγείας και της μόρφωσης της νεολαίας.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει τα αναγκαία αυτά μέτρα για την προστασία και την επιβίωση του λαού, αντίθετα προωθεί το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων των ναυτεργατών. Αντί να προσλαμβάνει δασκάλους καταγγέλλει τους μαθητές που στοιβάζει στα σχολεία κατά εκατοντάδες για… συνωστισμό όταν βγαίνουν στους δρόμους. Αντί να στελεχώνει τα Δημόσια Νοσοκομεία με Γιατρούς και να προμηθεύει με τα απαραίτητα Μέτρα Προστασίας, αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες τώρα, παρουσιάζει ως «φάρμακο» ενάντια στην πανδημία την ανακύκλωση κρεβατιών, τις μετακινήσεις προσωπικού κλπ. Η πολιτική της Κυβέρνησης επίσπευσε το 2ο κύμα της πανδημίας, πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις θυσίες του λαού και μετέτρεψε τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ και τα σχολεία σε κέντρα διασποράς του ιού.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Καμία επανάπαυση-Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που τζογάρουν την υγεία του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για προστασία της Υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν μπαίνει σε «γύψο». Δίνουμε μαχητική απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές με οργανωμένη απειθαρχία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνδικάτων όλων των κλάδων, των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό στις 28 Σεπτέμβρη.

Απαιτούμε την καταδίκη των μπράβων της εργοδοσίας, των εγκληματιών-φασιστών της Χρυσής Αυγής με μαζική παρουσία την μέρα απόφασης στην Δίκη των Ναζί, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10 το πρωί στο σταθμό μετρό Αμπελόκηποι.

Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την προετοιμασία και επιτυχία του Πανεργατικού Συλλαλητηρίου στις 13 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Να φτάσει το  κάλεσμα αγώνα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε χώρο δουλειάς

Παντού να ακουστεί το σύνθημα

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Περισσότερα

Κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Ιούνη στις 16.00 στη doValue

 Δυναμώνουμε το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ...

Κινητοποίηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μαζί με σωματεία της Αττικής στο Υπ. Εργασίας για...