Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Για τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις

0

Με Αγώνες Διεκδικούμε Τα Δικαιώματα μας!

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τις δίκαιες, μαζικές και επιτυχημένες απεργιακές σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Τρόφιμα-Ποτά και στην εταιρία PDS.

Οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα-Ποτά, με την ομοσπονδία και τα συνδικάτα τους σε όλη την Ελλάδα, ύστερα από μαζικές συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις και συζητήσεις αποφάσισαν και οργάνωσαν μια απεργία που έχει ήδη μετρήσει πολύ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής. Με αυτόν τον τρόπο διεκδικούν αυξήσεις σε έναν κλάδο που οι εργαζόμενοι είναι χωρίς Συλλογική Σύμβαση εδώ και 13 χρόνια και ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν συγκεντρώσει τεράστια κέρδη.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρία PDS, (θυγατρική της Πειραιώς, τηλεφωνικό κέντρο για όλη την Ελλάδα) πραγματοποίησαν μαζική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη και συλλογικά αποφάσισαν 24ώρη Απεργία απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης 10 εργαζομένων.

Η επιτυχία των απεργιών στηρίχθηκε στην μαζική, συλλογική συζήτηση και στις αντίστοιχες συνελεύσεις των ίδιων των εργαζομένων που οι ίδιοι αποφάσισαν και πήραν πάνω τους την ευθύνη, μαζί με τα σωματεία τους, για απεργιακή διεκδίκηση και σύγκρουση με την εργοδοσία. Αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχεία που έστειλε «αδιάβαστους» τους διάφορους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, αλλά και τις προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ασφαλιστών τόσο σε βιομηχανίες Τροφίμων, όσο και στην απεργία της PDS. Αντίστοιχες τακτικές εφαρμόστηκαν και μια μέρα πριν στις κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων με την εμφάνιση της «ξενοδοχειακής αστυνομίας».

Λεφτά για γιατρούς και δασκάλους η Κυβέρνηση μπορεί να μην βρίσκει, αλλά λεφτόδεντρα υπάρχουν για περιπολικά και ασφαλίτες που θα τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Μάταιος ο κόπος τους.

Οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες και οι διεκδικήσεις, καθημερινά και με μαζικά χαρακτηριστικά πραγματοποιούνται κάτω από το αυξανόμενο κόστος ζωής, την ακρίβεια και τους καθηλωμένους μισθούς. Προκαλούνται από την επιθετικότητα και την ασυδοσία των εργοδοτών που ξεζουμίζουν μέχρις εσχάτως τους εργαζομένους.

Σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, με την αισιοδοξία και την αγωνιστικότητα που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων μας, απο την δύναμη των συλλογικών μας διαδικασιών, από την πίστη στην δύναμη των εργαζομένων που μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία και τα εμπόδια εργοδοτών και κυβερνήσεων.

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.