Για τις επικουρικές συντάξεις

Δημοσιεύτηκε στις

Oι τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα, η σύσταση του ενιαίου ταμείου από τη μια πλευρά και η επιλογή των επαγγελματικών ταμείων από την άλλη, επιβεβαιώνουν τις έγκαιρες προειδοποιήσεις που είχε κάνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την απεμπλοκή του κράτους από κάθε είδους παροχή, για το πετσόκομμα των συντάξεων μέχρι και την οριστική κατάργηση τους.

Η αποτελεσματικότητα του νέου ασφαλιστικού και η βιωσιμότητα των ταμείων εξαρτάται από τη μη βιωσιμότητα των εργαζομένων και των συνταξιούχων σήμερα.

Αν αποδεχτούμε αυτήν την κατάσταση, δε θα διστάσουν να φτάσουν ως το τέλος το σχεδιασμό τους, δηλαδή την κατάργηση των συντάξεων. Ενιαία απάντηση από εργαζομένους και συνταξιούχους σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει το δηλητήριο της παραίτησης για τους νέους εργαζόμενους που συμπυκνώνεται στην άποψη «εμείς δε θα πάρουμε σύνταξη ποτέ».

Να δυναμώσει η πάλη και η απαίτηση για επιστροφή από το κράτος και τους εργοδότες των λεηλατημένων -με κάθε τρόπο- αποθεματικών των ταμείων. Άμεση αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις, επαναφορά της 13ης κα 14ης επικουρικής σύνταξης.

 

 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Περισσότερα

00:00:56

Συλλαλητήριο 6 Οκτωβρίου,19:30 στο Σύνταγμα – Ανεπιθύμητος ο υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ(SPOT)

Ο υπυργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρούμπιο, είναι ανεπιθύμητος! Όλοι την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 19:30,...

Η «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπέρτολτ Μπρεχτ στην Αλεξανδρούπολη

Η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ «Θέατρο από Εργάτες για Εργάτες» ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη και...

Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμα φορά, ο...