Για τις επικουρικές συντάξεις

Δημοσιεύτηκε στις

Oι τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα, η σύσταση του ενιαίου ταμείου από τη μια πλευρά και η επιλογή των επαγγελματικών ταμείων από την άλλη, επιβεβαιώνουν τις έγκαιρες προειδοποιήσεις που είχε κάνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την απεμπλοκή του κράτους από κάθε είδους παροχή, για το πετσόκομμα των συντάξεων μέχρι και την οριστική κατάργηση τους.

Η αποτελεσματικότητα του νέου ασφαλιστικού και η βιωσιμότητα των ταμείων εξαρτάται από τη μη βιωσιμότητα των εργαζομένων και των συνταξιούχων σήμερα.

Αν αποδεχτούμε αυτήν την κατάσταση, δε θα διστάσουν να φτάσουν ως το τέλος το σχεδιασμό τους, δηλαδή την κατάργηση των συντάξεων. Ενιαία απάντηση από εργαζομένους και συνταξιούχους σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει το δηλητήριο της παραίτησης για τους νέους εργαζόμενους που συμπυκνώνεται στην άποψη «εμείς δε θα πάρουμε σύνταξη ποτέ».

Να δυναμώσει η πάλη και η απαίτηση για επιστροφή από το κράτος και τους εργοδότες των λεηλατημένων -με κάθε τρόπο- αποθεματικών των ταμείων. Άμεση αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις, επαναφορά της 13ης κα 14ης επικουρικής σύνταξης.

 

 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Περισσότερα

Σε Λευκάδα και Ζάκυνθο Το θέατρο από εργάτες για εργάτες

Το Σάββατο 6 Ιουνίου το «Θέατρο από Εργάτες για Εργάτες» στήνει τη σκηνή του...

Μήνυμα του ΠΑΜΕ προς το 14ο Εθνικό Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Βιετνάμ (VGCL)

Αγαπητοί σύντροφοι, Το ΠΑΜΕ, εκ μέρους των συνδικάτων της Ελλάδας, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην...

Το Σάββατο 30 Μαΐου η παιδική εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριόχηνες συμμετέχει στο αφιέρωμα για τον Γιάννη Ρίτσο

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ Συμμετέχει στο αφιέρωμα που πραγματοποιεί ο ραδιοφωνικός σταθμός...