Σάββατο, 4 Ιουλίου

Για τις δηλώσεις Πέτσα για τον Βασικό Μισθό

image_pdfimage_print

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή της «συμφωνίας της ντροπής», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Πέτσας ήρθε να επιβεβαιώσει τον κοινό σχεδιασμό Εργοδοτών-Κυβέρνησης-ΓΣΕΕ για πάγωμα μισθών. Με το νόμο που ετοίμασε ο Βρούτης και εφάρμοσε πρώτη η Αχτσιόγλου, η Κυβέρνηση της ΝΔ, θέλει να επιβάλει μόνιμο πάγωμα μισθών.

Συγκεκριμένα ο κος Πέτσας δήλωσε ότι θα ξεκινήσει το Φλεβάρη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση 53€ σε βάθος… τριετίας.

Ευτυχώς που θα δώσουν αυτήν την τεράστια αύξηση με δόσεις και δε θα χάσουμε τον μπούσουλα τι να τα κάνουμε τόσα λεφτά. 15€ φέτος, 15€ του χρόνου θα μπορέσουμε να τα αποταμιεύσουμε για να πληρώσουμε την ΔΕΗ που είναι 150€ το δίμηνο!

Είναι προκλητικοί!

Κοροϊδεύουν πετώντας ψίχουλα την στιγμή που ψήφισαν προϋπολογισμό με αυξήσεις στην φορολογία των εργαζομένων 1,5 δις ευρώ φτάνοντας συνολικά στα 52,2 δις ευρώ.

Αυτό που αυξάνεται στην πραγματικότητα είναι το κόστος ζωής, τα ενοίκια, τα τιμολόγια σε ρεύμα και πετρέλαιο, η ιδιωτικοποίηση Υγείας-Ασφάλισης. Όταν αντί για πραγματική αύξηση στον μισθό σου δίνουν χαρτζιλίκι, τότε ο πραγματικός μισθός «παγώνει» ή και μειώνεται.

Πραγματικές αυξήσεις η Κυβέρνηση δίνει στους εφοπλιστές που αύξησαν ξανά τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στους τραπεζίτες που συνεχίζουν να επιδοτούνται, στους μεγαλέμπορους που θα ανοίγουν 32 Κυριακές τον χρόνο. Ενώ σε όλους τους μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και την φορολογία.

Αποκαλύπτεται ότι ο καημός της διορισμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για την μη-λειτουργία του στημένου και προσχηματικού «κοινωνικού διαλόγου» που έχει αναγάγει σε γιατρικό «δια πάσαν νόσον», είναι υποκριτικός. Αφού έτρεξε στα μουλωχτά, κρυφά από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να συνυπογράψει το πάγωμα του κατώτατου μισθού για το 2020, πριν καν ξεκινήσει η διαβούλευση και το Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο, δηλαδή την παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δώσουν μαχητική απάντηση στην κοροϊδία της Κυβέρνησης. Να αναδειχθεί η πείρα των εργαζομένων και των συνδικάτων που με συλλογικότητα, οργάνωση και αλληλεγγύη έδωσαν και δίνουν την μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Η Εργατική Τάξη Να Κάνει Κουρελόχαρτο Τη «Συμφωνία Της Ντροπής»
Τώρα Οργάνωση Και Αγώνας Για Συλλογικές Συμβάσεις Με Αυξήσεις

Comments are closed.