Σάββατο, Απρίλιος 17

Για τις απολύσεις στη New Sia Greece (πρώην First Data)

0
image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις απολύσεις από την εταιρεία New Sia Greece (πρώην First Data) εν μέσω πανδημίας.

Η εταιρεία υποκριτικά αναφέρει ότι προχωρά στις απολύσεις λόγω «μείωσης της δουλειάς», ενώ την ίδια ώρα, η ίδια εταιρεία ανακοινώνει αύξηση κερδών, και ταυτόχρονα ζητά καθημερινά υπερωρίες, και προχωρά σε ζήτηση νέων εργαζομένων για συγκρότηση νέου τμήματος.

Μάλιστα οι απολύσεις αφορούν εργαζόμενους που δουλεύουν για πάνω από 15 χρόνια στην εταιρεία, κάποιοι με χρόνια προβλήματα υγείας και σοβαρές παθήσεις  που προκλήθηκαν από την φύση της δουλειάς και μάλιστα κάποιοι ήταν έτοιμοι να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα!

Οι εργαζόμενοι της First Data με το σωματείο τους έδωσαν μια πρώτη απάντηση με την πετυχημένη στάση εργασίας  που πραγματοποίησαν. Ο αγώνας τους συνεχίζεται με το δίκαιο αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις και να παρθούν πίσω όσες έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της First Data. Καλούμε όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα για την ακύρωση των απολύσεων.

Κανείς Μόνος του Απέναντι στην Πανδημία της Εργοδοσίας

Share.

Comments are closed.