Για τις απολύσεις στη New Sia Greece (πρώην First Data)

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις απολύσεις από την εταιρεία New Sia Greece (πρώην First Data) εν μέσω πανδημίας.

Η εταιρεία υποκριτικά αναφέρει ότι προχωρά στις απολύσεις λόγω «μείωσης της δουλειάς», ενώ την ίδια ώρα, η ίδια εταιρεία ανακοινώνει αύξηση κερδών, και ταυτόχρονα ζητά καθημερινά υπερωρίες, και προχωρά σε ζήτηση νέων εργαζομένων για συγκρότηση νέου τμήματος.

Μάλιστα οι απολύσεις αφορούν εργαζόμενους που δουλεύουν για πάνω από 15 χρόνια στην εταιρεία, κάποιοι με χρόνια προβλήματα υγείας και σοβαρές παθήσεις  που προκλήθηκαν από την φύση της δουλειάς και μάλιστα κάποιοι ήταν έτοιμοι να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα!

Οι εργαζόμενοι της First Data με το σωματείο τους έδωσαν μια πρώτη απάντηση με την πετυχημένη στάση εργασίας  που πραγματοποίησαν. Ο αγώνας τους συνεχίζεται με το δίκαιο αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις και να παρθούν πίσω όσες έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της First Data. Καλούμε όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα για την ακύρωση των απολύσεων.

Κανείς Μόνος του Απέναντι στην Πανδημία της Εργοδοσίας

Περισσότερα

Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ

Στη διοίκηση της ΓΣΕΕ σχηματίστηκε συγκυβέρνηση. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μοίρασαν τις καρέκλες, τα πόστα...

Το «θέατρο από εργάτες για εργάτες», συγκινεί και ενθουσιάζει

Σε θερμά χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «Χωρίς εσένα Γρανάζι δε γυρνά - Εργάτη μπορείς...

Ιστορικός περίπατος του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 10 Μάη – Αναχωρήσεις λεωφορείων από περιοχές

Το ΠΑΜΕ οργανώνει ιστορικό περίπατο στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 10 Μάη, τιμώντας τον ματωμένο Μάη...