Για τις ανακοινώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε στις

Η δημοσίευση των στοιχείων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επιβεβαιώνει την σύγχρονη βαρβαρότητα την οποία βιώνουν οι λαοί του κόσμου.

Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία πάνω απο 100 εκατομμύρια ανθρώπων έγιναν πρόσφυγες.

1 στους 100 ανθρώπους στον κόσμο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του, τον τόπο του, την ζωή του, λόγω ένοπλων συγκρούσεων, βίας και διώξεων. Αριθμός που έρχεται να προστεθεί στα εκατομμύρια των μεταναστών, όπως τα χιλιάδες ελληνόπουλα, που οδηγήθηκαν στην ξενιτιά λόγω της φτώχειας και της ανεργίας στον τόπο τους.

Φτώχεια, πολέμοι, ανεργία που προκαλούνται απο τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών που αλλάζουν τα σύνορα με το αίμα των λαών για να ελέγχουν αγορές, σφαίρες επιρροής, πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς τους. Φτώχεια, πολέμοι, ανεργία που προκαλούνται απο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους ενώ ο λαός δεν έχει να πληρώσει για βενζίνη, ρεύμα, βασικά αγαθά.

Ο πόλεμος τους καταστρέφει,

Ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους

Μπ. Μπρεχτ

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών, η λεγόμενη «Ευρώπη-φρούριο» και η κλιμάκωση της καταστολής αποτελεί ένα ακόμη όπλο ενάντια στους λαούς. Ταυτόχρονα αποτελεί μια βρώμικη πλευρά της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας που ανάλογα τα συμφέροντα της μιλά υποκριτικά για «ανθρωπισμό» και «αλληλεγγύη» ή για «εισβολή» και «παράνομη μετανάστευση». Επιχειρηματολογία και τακτική που προωθεί ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση καλλιεργώντας την ξενοφοβία και χαιδεύοντας τα αυτιά σε ρατσιστικές, φασιστικές δυνάμεις.

Οι λαοί έχουν την δύναμη να απαντήσουν. Δυναμώνοντας τον κοινό αγώνα των λαών, των εργατικών συνδικάτων όλου του κόσμου ενάντια στον κοινό αντίπαλο, ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη!

 

Περισσότερα

Ανακοινώσεις καταδίκης του νομοσχεδίου για την υγεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά...

30 Νοέμβρη στις 8.30πμ κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΌ        Άλλη μια οικογένεια είναι  εκτεθειμένη στην επίθεση των τοκογλύφων και...

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην παιδική γιορτή που οργανώθηκε από τις “Αγριόχηνες”

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην όμορφη παιδική γιορτή που οργανώθηκε από την εκπομπή του...