Για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Praktiker

0
image_pdfimage_print

Το ΠΑΜΕ  στηρίζει την αγωνιστική απόφαση του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση Praktiker, για Πανελλαδική κινητοποίηση, με αφορμή την απόλυση του Γραμματέα του ΔΣ στο παράρτημα του σωματείου στην Λάρισα.

     Η απόλυση του συνδικαλιστή είναι καταχρηστική και εκδικητική. O συνάδελφος αρνήθηκε βλαπτική μεταβολή της σύμβασης του, και μάλιστα  δικαιώθηκε και από την Επιθεώρηση Εργασίας.

    Η εταιρεία Praktiker ,”τιμώρησε” τον συνδικαλιστή για την στάση απειθαρχίας που κράτησε, ως όφειλε να κάνει, απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας που εφαρμόζει τον νόμο –έκτρωμα του Χατζηδάκη.

      Καλούμε τους συναδέλφους στα Praktiker,να συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση και να στείλουν μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης  στην εργοδοσία  και στην συγκεκριμένη επιχείρηση και σε άλλους χώρους εργασίας.

     Κυβέρνηση και εργοδοσία να σπάσουν τα μούτρα τους στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων να καταργήσουν τον νόμο –έκτρωμα  στην πράξη.

 Φωτεινό παράδειγμα η πρόσφατη καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην e-food , στις κινητοποιήσεις τους και τα αποτελέσματα αυτής της συλλογικής μαζικής οργανωμένης δράσης τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  σε  καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική  κινητοποίηση  στα Praktiker.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα των περιοχών που υπάρχουν καταστήματα Praktiker να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Να ακυρωθεί  η απόλυση του  συνδικαλιστή, ο νόμος –έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανωθούν στα συνδικάτα τους. Ο δρόμος της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης και της μαζικής συμμετοχής μας δείχνει το δρόμο για να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση εργοδοτών και κυβερνήσεων στα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα Praktiker.

Share.

Comments are closed.