Δευτέρα, 8 Αυγούστου

Για την τραγική κατάσταση στον ΕΟΔΥ

0

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει ότι έχει λάβει μεγάλο αριθμό μηνυμάτων και τηλεφώνων από συνδικάτα και εργαζόμενους που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ, να κλείσουν ραντεβού, τηλεφωνικά ή μέσω της πλατφόρμας και δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Συγκεκριμένες καταγγελίες έχουν γίνει για το 1135 ότι δεν απαντά. Για το 14900 παρά του ότι είναι και επί πληρωμή δηλώνει ότι δεν έχει εντολή για κλείσιμο ραντεβού. Για το GOV.GR η εφαρμογή για κλείσιμο ραντεβού διαγνωστικών τεστ για COVID 19 «έχει πέσει» από χθες 29 Δεκέμβρη.

Όπως καταγγέλλεται υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ! Ταυτόχρονα υπάρχουν χρονίως πάσχοντες, με σοβαρά προβλήματα υγείας και άμεση ανάγκη να κλείσουν ραντεβού για τις απαραίτητες τακτικές τους εξετάσεις και παρακολούθηση της κατάστασης τους ή για τις αναγκαίες τους θεραπείες και εδώ και μέρες «έχουν μείνει με το ακουστικό στο χέρι».

Ταυτόχρονα ο ΕΟΔΥ έχει εργαζόμενους απλήρωτους και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (για 670 εργαζόμενους δόθηκε δίμηνη παράταση μέχρι Φλεβάρη). Είναι τεράστιες οι ευθύνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας για αυτήν την τραγική και εγκληματική κατάσταση.

Αυτές είναι οι συνέπειες της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της Δημόσιας Υγείας, με σκοπό την παράδοση δομών και υπηρεσιών σε ιδιώτες που τις αναλαμβάνουν αποκλειστικά με σκοπό το κέρδος. Στα 2 χρόνια της πανδημίας έχουν καταρριφτεί πλήρως όλα τα επιχειρήματα και οι λογικές «κόστους- οφέλους». Η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της Υγείας, του ΕΣΥ αποτελεί διαχρονικό έγκλημα των Κυβερνήσεων κατά του λαού και έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή σε καταστάσεις που θα άγγιζαν τα όρια του τραγελαφικού αν δεν υπήρχαν 30.000 κρούσματα την ημέρα με δεκάδες θανάτους.

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεσα να λυθεί το πρόβλημα με τα ραντεβού και της λειτουργίας των γραμμών επικοινωνίας. Να καταργηθούν οι χρεώσεις και τα χαράτσια στην Υγεία
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό
  • Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνιλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.