Για την νέα απαγόρευση της Απεργίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Δημοσιεύτηκε στις

Το κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκρατίας εναντίον των εργατικών αγώνων συνεχίζεται και σήμερα με νέα απαγόρευση της απεργίας, αυτή την φορά των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στις 12 Μάη.

Λίγες ώρες μετά τις απειλές για διώξεις μέχρι και φυλακίσεις συνδικαλιστών της ΣΤΑΣΥ η «ανεξάρτητη» και «τυφλή» δικαιοσύνη βλέπει καθαρά την κλιμάκωση  των εργατικών αγώνων και προστρέχει να βοηθήσει Κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους. Απαγορεύουν κάθε απεργία εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις!

Την στιγμή που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, που οι μισθοί είναι χαμηλότεροι από ότι πριν 15 χρόνια, η κυβέρνηση του απεργοκτόνου Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι οι μόνες Απεργίες που θα επιτρέπει είναι μάλλον αυτές που οι εργαζόμενοι θα ζητάνε μειώσεις μισθών!

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βρώμικη επίθεση και την λάσπη Κυβέρνησης και Διοίκησης ΟΑΣΘ εναντίον των εργαζομένων. Αυτοί οι ίδιοι που έχουν αφήσει το λαό της Θεσσαλονίκης να ταλαιπωρείται από έναν γερασμένο και επικίνδυνο στόλο λεωφορείων, χωρίς παράθυρα εν μέσω πανδημίας και με πανάκριβα εισιτήρια ζητούν από τους εργαζόμενους να επιδείξουν «αίσθημα ευθύνης».

Χωρίς ντροπή δηλαδή αποκαλούν τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που μετράνε νεκρούς συναδέλφους τους εν μέσω πανδημίας ως ανεύθυνους επειδή ζητάνε Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις. Κατηγορούν ως ανεύθυνους αυτούς που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνα ατυχήματα, λόγω της τραγικής κατάστασης του στόλου του ΟΑΣΘ. Κατηγορούν ως ανεύθυνους αυτούς που ζητάνε φθηνές και ασφαλείς μεταφορές για τους εργαζόμενους και τον λαό της Θεσσαλονίκης.

Λάσπη, συκοφαντίες, τρομοκρατία και δικαστήρια είναι τα όπλα μιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους στενάζουν λόγω της ακρίβειας, της πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των ομίλων σε βάρος του λαού και δεν θα ανεχτούν την τρομοκράτηση των εργαζομένων που διεκδικούν το δίκιου τους.

Η επίθεση εναντίον κάθε δίκαιου εργατικού αγώνα είναι επίθεση απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που δίνει την μάχη της επιβίωσης.

Η νίκη κάθε συνδικάτου, η νίκη κάθε εργατικής διεκδίκησης είναι ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση των συνθηκών και την διεκδίκηση αυξήσεων σε όλους τους κλάδους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις σε doValue και Cepal για αποτροπή πλειστηριασμών ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες από σωματεία και φορείς σε doValue και Cepal όπου αποτράπηκαν πλειστηριασμοί λαϊκών...

Μήνυμα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Ινδίας

Συνάδελφοι της Ινδίας, Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και την βαθιά...

Στηρίζουμε τoν αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Hellas-Can, Πάτρα

CROWN - HELLAS CAN: Άλλο ένα δείγμα χαμογελαστών εργαζόμενων όπως ευαγγελίζονται τα κόμματα που κυβέρνησαν... ή...