Για την κατάπτυστη ανακοίνωση της ITUC για την Μέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

0

Στις 28 Απρίλη, Μέρα που οι εργαζόμενοι διεκδικούν Μέτρα Προστασίας της ζωής και τιμούν τους συναδέλφους τους που χάθηκαν ή σακατεύτηκαν από το κυνήγι του κέρδους των πολυεθνικών, η ITUC αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τον ρόλο της ως μηχανισμός των εργοδοτών.

Στο δελτίο τύπου της ITUC με δηλώση της Γενικής Γραμματέως Sharan Burrow απουσιάζουν κακές λέξεις όπως «καπιταλισμός» ή «εκμετάλλευση». Την ίδια ώρα που τα κέρδη των εργοδοτών είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργατών και στην κατάργηση των ελάχιστών μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς η ITUC λέει κατά λέξη

«Είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, των εργοδοτών και των κυβερνήσεων να καταστήσουν την εργασιακή υγεία και ασφάλεια θεμελιώδη αρχή και δικαίωμα στην ΔΟΕ.»

Ή όπως λέει παρακάτω « Its bad for workers and bad for business», δηλαδή «κακό για τους εργάτες, κακό και για τις μπίζνες».

Οι εργάτες δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τα αφεντικά!

Ο αγώνας για μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργατών είναι δεμένος με τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, τα κέρδη και τις μπίζνες των αφεντικών. Με την απομόνωση των οργάνων της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα, την απομόνωση των μηχανισμών της όπως η ITUC

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.