Για την απόλυση του συναδέλφου στην WIND

image_pdfimage_print

Η εταιρεία Wind πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα αξιοποιεί και εφαρμόζει κατά γράμμα την καταστολή, την τρομοκρατία, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Στις 31 Οκτώβρη απέλυσε τον συνάδελφο Μ.Μ. ακριβώς για την συμμετοχή του στις δύο πανελλαδικές απεργίες κόντρα στον νόμο που φακελώνει τους εργαζόμενους, οδηγεί στην περιστολή των δικαιωμάτων, στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων. Επιπλέον η απόφαση απόλυσης πάρθηκε και από το γεγονός ότι μετά τη συμμετοχή του συναδέλφου στις δυο απεργίες, έψαξαν στο ιντερνετ και ανακάλυψαν ότι ο συνάδελφος έχει διατελέσει πρόεδρος σωματείου σε παλιότερη περίοδο.

Οι κινήσεις αυτές είναι τρανή απόδειξη για τις πραγματικές αιτίες που η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμα τα αστικά κόμματα έσπευσαν να περάσουν τον νέο συνδικαλιστικό νόμο: Το ηλεκτρονικό μητρώο των σωματείων, εν γένει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζόμενων διευρύνει την δυνατότητα του εκάστοτε Υπουργού σε συνεργασία με τους μεγάλους ομίλους να ξεφορτώνονται τους πρωτοπόρους εργαζόμενους που δεν συμβιβάζονται αλλά μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης.

Γνωρίζουν καλά ότι η κατάσταση σε όλους τους χώρους δουλειάς όπως και στις τηλεπικοινωνίες είναι ένα καζάνι που βράζει.

Γι’ αυτό η νέα κυβέρνηση κατ’ επιταγήν των μεγάλων ομίλων, συνεχίζοντας το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στα δικαιώματα των προηγούμενων, προσπαθεί να διαμορφώσει σωματεία ανώδυνους χειροκροτητές της δίκαιης ανάπτυξης, συνδικαλιστές υποταγμένους στα θέλω των εργοδοτών, εργαζόμενους φοβισμένους και άβουλους να αντισταθούν.

Γι’ αυτό επιτίθονται στην οργανωμένη δράση, γι’ αυτό θέλουν να πατάξουν κάθε φωνή αντίδρασης, κάθε πόλο συσπείρωσης και έμπνευσης για τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό ξεδιάντροπα σε εξώδικο της η Wind προς το επιχειρησιακό σωματείο δεν αναγνωρίζει ούτε καν την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους!

Δεν τους κάνουμε την χάρη!

Το επιχειρησιακό σωματείο στην Wind με την συμπαράσταση του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΗΠ και την αλληλεγγύη δεκάδων εργαζόμενων του κλάδου και επιχειρησιακών σωματείων έχει  προχωρήσει ήδη σε περιοδείες σε όλα τα κτήρια της εταιρείας, σε συνελεύσεις, σε δύο 24ώρες απεργίες, σε μια στάση εργασίας, και σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα της Wind στην οδό Σταδίου.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να απαιτήσει την ανάκληση της τρομοκρατικής – εκδικητικής απόλυσης του εργαζόμενου και συνδικαλιστή απεργού.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές της Αττικής να δείξουν με την έμπρακτη στάση τους τι σημαίνει αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργάτες, συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί το επιχειρησιακό σωματείο και το κλαδικό στο κτήριο της Wind στην Λεωφόρο Αθηνών την Τρίτη 12.11.2019 στις 08.00 το πρωί.

Comments are closed.