Τρίτη, 11 Αυγούστου

Για τη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ μπροστά στη ΔΕΘ(ΦΩΤΟ+VIDEO)

image_pdfimage_print

Σήμερα το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη τύπου από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός δράσης του επόμενου διαστήματος με βάση τις εξελίξεις και την επίθεση που προετοιμάζεται απέναντι στον εργαζόμενο λαό καθώς και το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων. Στη συνέντευξη πραγματοποιήθηκαν σύντομες παρεμβάσεις από την ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ), την ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων των Αγροτών.

Δίνονται συνημμένα τα κείμενα της συνέντευξης.

Όλες και όλοι το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, στη μεγάλη διαδήλωση!

Αγώνας για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα

Απόσπασμα απο την εισήγηση της συνέντευξης τύπου:

To ΠΑΜΕ, η συσπείρωση σωματείων, ΕΚ, Ομοσπονδιών και συνδικαλιστών από το σημερινό βήμα και μπροστά στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ απευθύνει κάλεσμα αγώνα, ενότητας σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε κάθε ΔΣ σωματείου, σε κάθε εργαζόμενο. Να αγωνιστούμε και παλέψουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα!

Σήμερα δε μπορεί να υπάρχει πίστωση χρόνου. Η νέα κυβέρνηση έρχεται από παλιά, είναι γνωστή, έχει σημαδέψει με τις πολιτικές της, τη ζωή της εργατικής-λαικής οικογένειας. Ήδη ξεκίνησε με φόρα για να εφαρμόσει και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την αντεργατική παρακαταθήκη που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μικρό χρονικό διάστημα που πέρασε από τις τελευταίες εκλογές επιβεβαίωσε πως δεν είναι νέος ο πολιτικός συσχετισμός που προέκυψε από την κυβερνητική εναλλαγή. Αντίθετα αποτελεί συνέχεια για την υλοποίηση των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων, για τη θωράκιση της καπιταλιστικής ανάπτυξης δηλαδή την ανάπτυξη των κερδών των λίγων, δηλαδή για νέο πιο βαθύ κύκλο αντιλαϊκών μέτρων.(…)”

Ολόκληρη η εισήγηση εδώ

Διεκδικητικο πλαίσιο 2019-2020 

Comments are closed.