Τετάρτη, 23 Ιουνίου

Για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

0
image_pdfimage_print

Η γνωστή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να συζητηθεί επί της ουσίας το κείμενο που έχει καταθέσει εδώ και πολλούς μήνες η ΔΑΣ, το οποίο περιλαμβάνει μια – μια και με συγκεκριμένα στοιχεία τις οργανώσεις που εμφανίζουν εργοδότες, πλαστογραφίες και νόθους αντιπροσώπους για το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Σημειώνουμε ότι αυτό το κείμενο έχει κατατεθεί και εξωδίκως από τον Απρίλιο του 2019.

Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την κάλυψη της μεγαλοεργοδοσίας και του κρατικού μηχανισμού, για να νομιμοποιηθούν ο χαφιεδισμός, το συνδικαλιστικό της ασφάλειας, οι μπράβοι, τα ανύπαρκτα σωματεία, δηλαδή όλες αυτές οι «παθογένειες» που είναι επιλογή των εργοδοτών και των κομμάτων που στήριξαν και στηρίζουν τη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων, την επίθεση ενάντια στα συνδικάτα. Και όλα αυτά διανθισμένα με αντικομουνισμό  δανεισμένο από τους συνηγόρους της Χ.Α.

Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη. Δεν έχουν καμιά σχέση  με τις αγωνίες και τους καημούς της. Ο δικός τους καημός είναι να διατηρήσουν τους παχυλούς τους μισθούς που ξεπερνούν τις 80000 ευρώ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τα εμπόδια που βάζει αυτή η ηγετική ομάδα και όσοι την ακολουθούν στην οργάνωση της πάλης τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται από τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση της, διεκδικώντας αυτά που έχει ανάγκη σήμερα η εργατική τάξη.

Καλούμε τα συνδικάτα να δουλέψουν με αποφασιστικό τρόπο για την οργάνωση της εργατικής τάξης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να δυναμώσουν οι συλλογικές διαδικασίες, να είναι μαζικές και αποφασιστικές.

Θέλουμε συνδικάτα ανοιχτά, δημοκρατικά, μακριά και έξω από την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και τους κολαούζους της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Επισυνάπτουμε ολόκληρη την τοποθέτηση της ΔΑΣ στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Παρέμβαση της ΔΑΣ στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ 24 Γενάρη 2020

Για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

​Είναι απαράδεκτο η Εκτελεστική Επιτροπή να συνεδριάζει μετά από τόσο καιρό και μάλιστα μόνο για το Συνέδριο.

​Όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και τώρα η εργατική τάξη της χώρας μας δέχθηκε και δέχεται επίθεση στη ζωή της, στα δικαιώματά της.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αυτό που έκανε ήταν :

  • Να επιτίθεται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία που έκαναν και κάνουν σημαντική προσπάθεια να οργανώσουν την αντεπίθεση των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας τες εγκληματικές οργανώσεις.
  • ​Προχώρησε σε μηνύσεις ενάντια σε συνδικαλιστικά στελέχη από συνδικάτα της Αττικής, της Καβάλας, του Ηρακλείου. Με αυταρχισμό προχώρησε ακόμη και στην αποπομπή μελών του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.
  • Παρεμπόδισε και παρεμποδίζει τη δράση των συνδικάτων για να πραγματοποιήσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην κυβέρνηση που φέρνει νέο νομοσχέδιο ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.
  • ​Από την άλλη εν κρυπτώ και μακριά από τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους συμφωνούσατε με τις κυβερνήσεις το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις και σαν το λαγό.

1)Στηρίζετε την κυβέρνηση της ΝΔ όπως κάνατε και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο νέο νομοσχέδιο για το χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή την παράδοσή της στους επιχειρηματικούς ομίλους μπαίνοντας μπροστά με την δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου.

2)Συμφωνήσατε με τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση, την ΕΕ στην 4η αξιολόγηση και το πάγωμα μισθών και μεροκάματων με την υπογραφή σας στην συμφωνία της ντροπής που την ονομάσατε ΕΓΣΕΕ. Την ίδια ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη ο αγώνας για παράδειγμα των εργαζομένων του ΟΤΕ που διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις

3)Κουβέντα δεν είπατε για την επικίνδυνη συμφωνία για τις βάσεις που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

4)Στηρίξατε την κυβέρνηση και το ΣΕΒ που επιχειρούν να βάλουν εμπόδια ακόμη και να απαγορεύσουν την πραγματοποίηση διαδηλώσεων.

5) Αυτό που σας νοιάζει αλλά και προβάλετε συνεχώς είναι σαν καλοί σύμβουλοι του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων οι ιδιωτικές επενδύσεις, η καπιταλιστική ανάπτυξη γιατί έτσι όπως λέτε θα υπάρξουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και δικαιώματα. Λες και τώρα έχουμε άλλου είδους ανάπτυξη.

Για όλα αυτά λοιπόν και πολλά άλλα φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κρατήσετε τις καρέκλες σας και τον μηχανισμό στήριξης των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεων τους.

Όσο αφορά το ίδιο το συνέδριο να τονίσουμε τα εξής:

Επαναφέρουμε το κείμενο- εξώδικο που είχαμε με όλους τους τρόπους καταθέσει εδώ αλλά και παντού.

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την εργοδοτική παρέμβαση. Την παρουσία των ίδιων των εργοδοτών, Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων στα συνδικάτα.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε την ωμή αναπαραγωγή των συσχετισμών.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε τις νοθείες, τις πλαστογραφίες με διάφορους τρόπους, κλπ.

Επιστρατεύσετε όποιον μηχανισμό θέλετε. Ματ, εισαγγελείς, τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι γνωστός ο ρόλος συγκεκριμένων στελεχών εδώ μέσα. Το ‘χουν δίπορτο, τριγυρνούν από Ομοσπονδία σε Ομοσπονδία, χαλάνε συνδικάτα και φτιάχνουν άλλα. Αναρωτιόμαστε που βρίσκουν χιλιάδες ευρώ και ξοδεύουν για να τριγυρνούν ανά την Ελλάδα, φτάνοντας μέχρι και το Ντουμπάι. Πρέπει να μην πατήσουν το πόδι τους εδώ. Να διαγραφούν.

Έχετε πάρει το κείμενο-εξώδικο εδώ και πολύ καιρό και δεν βγάλατε άχνα. Σας θυμίζουμε τη στάση σας στην οργανωτική επιτροπή στην προσπάθεια σας για να γίνει συνέδριο που κουβέντα δεν λέγατε παρά τα παραπέμπετε όλα στο συνέδριο γιατί εκεί θα είχατε την πλειοψηφία για να αποφασίσετε να συμμετέχουν και να πάρουν μέρος εργοδότες, διευθυντικά στελέχη κλπ.

Το μυαλό σας είναι στις καρέκλες. Δεν είναι κρυφό ότι μας έχετε πιάσει για παζάρια για τα σωματεία μαϊμούδες. Για παράδειγμα το κλαδικό των τροφίμων. Μπορείτε να μας πείτε ποτέ συνεδριάζει, ποιος είναι ο πρόεδρος και που εμφανίζεται. Που είναι τα γραφεία. Ανύπαρκτο, όπως και άλλα. Έχει και επαγγελματικό ταμείο. Η υπάρχουν Εργατικά Κέντρα που οι ψηφίσαντες προσεγγίζουν τον απόλυτο αριθμό των εργαζομένων σε μια περιοχή.

Εμείς δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες, ούτε τυπολάτρες. Ξέρουμε τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος. Υπάρχουν συνδικάτα που τους λείπουν για παράδειγμα ορισμένα στοιχεία, η καθυστέρησαν να κάνουν εκλογές. Δέστε τη στάση μας στην Ο.Ι.Υ.Ε, στην Ομοσπονδία Μετάλλου. Υπαρκτά σωματεία δεν έχουμε κόψει.

Θέλουμε να γίνει συνέδριο. Για να αντιπαρατεθούν οι δύο γραμμές στο κίνημα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχουν ζωντανά, πραγματικά σωματεία. Με μαϊμούδες δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς. Εσάς δεν σας ενδιαφέρει να γίνει αυτό. Γιατί σας έχει πάρει χαμπάρι ο εργατόκοσμος. Τις καρέκλες και το μηχανισμό θέλετε.

Σας το λέμε καθαρά. Αυτό που αρχίσαμε δεν το εγκαταλείπουμε. Συνεννοηθείτε με τους φίλους σας. Το Μητσοτάκη, το Βρούτση, το Πρόεδρο του ΣΕΒ το Φέσα με τους οποίους έχετε δίαυλο επικοινωνίας. Συσκεφθείτε και αποφασίστε. Εμείς συζητάμε και συναποφασίζουμε μέσα στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων με τους εργαζόμενους. Όσο για το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου χώροι εδώ στην Αθήνα υπάρχουν. Όπως το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η αίθουσα του σταδίου Ειρήνης και φιλίας κλπ.

 

Share.

Comments are closed.