Για τη συνάντηση ΙΝΕ – ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ με το Υπουργείο Παιδείας

image_pdfimage_print

Ένα ακόμα κατάπτυστο δελτίο τύπου εξέδωσε η ΓΣΕΕ και τα Επιστημονικά Ινστιτούτα της (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ), αυτή τη φορά για τη συνάντηση που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ). Ακόμη και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν δεν διαφοροποιείται στο ελάχιστο από εκείνη των σχετικών κατευθύνσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, του ΣΕΒ και του πολιτικού τους προσωπικού: «διασύνδεση ΕΕΚ με την αγορά εργασίας», «ελκυστικότητα», «πιστοποίηση δεξιοτήτων», «ευέλικτες εκπαιδευτικές διαδρομές» κοκ.    Αυτό που ζητούν ταυτίζεται με το όσα προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες. Οι «κοινωνικοί εταίροι» της πλουτοκρατίας δεν βρίσκουν λέξη να πουν για τα δικαιώματα των νέων που βρίσκονται στην ΕΕΚ, δεν τοποθετούνται καν στα αιτήματα που διατυπώνουν οι νέοι αυτοί και οι εκπαιδευτικοί που τους διδάσκουν.

            Αλήθεια δεν γνωρίζουν τις άθλιες συνθήκες δουλείας στους χώρους της πρακτικής; Για τα 10ωρα απλήρωτης εργασίας και την απασχόληση σε αντικείμενα άσχετα με αυτό που σπουδάζουν οι νέοι; Δεν έχουν ακούσει για τα απίθανα περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας, μέχρι και σωματικής βίας που ασκείται σε πρακτικάριους, όπως στην περίπτωση της Κέρκυρας που βγήκε στη δημοσιότητα;   Οι άνθρωποι έχουν διαλέξει όχθη, χρόνια τώρα. Γι’ αυτό, όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει διαφορές σε ό,τι λένε ΓΣΕΕ, ΣΕΒ και Υπουργείο Παιδείας. Είναι κι αυτός ένας λόγος για να τους γυρίσει μαζικά η νεολαία την πλάτη και να υπερασπίσει, με τα δικά της χέρια, όσα της ανήκουν στη μόρφωση και στη ζωή.

            Καλούμε τους νέους εργαζόμενους, τους νέους στις πρακτικές και τα προγράμματα μαθητείας να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν για ζωή με δικαιώματα, να συμβάλουν ενεργητικά, με τη συμμετοχής τους, στην αλλαγή της κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλείας.

 Το Γραφείο Τύπου

Comments are closed.