Πέμπτη, Αύγουστος 22

Για τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

image_pdfimage_print

Για άλλη μια φορά, η πρόταση που έχει επανειλημμένα καταθέσει η ΔΑΣ, για σταθερή απόδοση από τη ΓΣΕΕ προς τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μέρους των χρημάτων που εισπράττει κάθε μήνα από τον ΟΑΕΔ, τοποθετήθηκε από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις στις καλένδες. 

Βέβαια, αυτό δεν τους εμπόδισε να επικαλεστούν τις «οικονομικές δυσκολίες» των συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να δικαιολογήσουν την «οικονομική διευκόλυνση» ύψους 30000 ευρώ, που δόθηκε με «απόφαση του προεδρείου και επείγοντα χαρακτήρα» – όπως είπαν – στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ, για να καλύψει τα «έξοδα του Συνεδρίου της». 

Δεν απορούμε ούτε εντυπωσιαζόμαστε από τον «επείγοντα» χαρακτήρα που έχει για τις δυνάμεις που ηγούνται στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα Βασιλόπουλου) η χρηματοδότηση με «δανεικά» και πιθανόν «αγύριστα» της ΟΙΥΕ, της Ομοσπονδίας ΑΕ – στυλοβάτη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και του μηχανισμού του. Της Ομοσπονδίας που φέρνει τους ίδιους τους εργοδότες, ως ψηφίσαντες, υποψήφιους και εκλεγμένους, μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Μια απορία μόνο έχουμε: οι εργοδότες και τα δεκάδες διευθυντικά στελέχη που ψήφισαν για την ΟΙΥΕ, δεν πλήρωσαν καμιά συνδρομή; 

Οι ίδιες δυνάμεις σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες που πλειοψηφούν ζητούν από τα σωματεία της δύναμής τους την καταβολή όλου του ποσού των οφειλόμενων συνδρομών σε μια προσπάθεια να μην πάρουν μέρος σωματεία που δεν στοιχίζονται πίσω από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο πρόκλησης, στηρίζοντας με τα χρήματα των εργαζόμενων την είσοδο των εργοδοτών στα εργατικά συνδικάτα!

Τα συμπεράσματα και η απάντηση που πρέπει να δοθεί σε όλους αυτούς, ανήκουν στους εργαζόμενους! 

Comments are closed.