Για τη σημερινή πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία

image_pdfimage_print

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες υγειονομικούς σε όλη τη χώρα που συμμετείχαν στις δεκάδες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία, στις δομές υγείας. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία, απαίτησαν:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Πλάι στους μάχιμους υγειονομικούς βρέθηκαν εργαζόμενοι, σωματεία και μαζικοί φορείς, στηρίζοντας αγωνιστικά τα αιτήματα για την υγεία. Θλιβερή εικόνα η παρουσία της αστυνομίας που προσπάθησε να διαλύσει την κινητοποίηση στον Ευαγγελισμό μπαίνοντας μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, για να κάνει «μαθήματα» στους γιατρούς, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση σε υγειονομικούς, ασθενείς και εργαζόμενους.

Έχει αξία να σημειωθεί η αξιοθρήνητη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας που προσπαθεί να φορέσει στους υγειονομικούς φίμωτρο αντί για μάσκα, απαγορεύοντας να μιλούν για τα αιτήματα και τις άμεσες διεκδικήσεις σε συνθήκες πανδημίας. Πιστά στη γραμμή της κυβέρνησης, τα περισσότερα ΜΜΕ που όπως και τις προηγούμενες μέρες έτσι και σήμερα, έθαψαν τις κινητοποιήσεις και τις αγωνιώδεις φωνές των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δηλαδή αυτούς που υποκριτικά και με κορώνες μας καλούν να «χειροκροτούμε».

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα είναι αυτό:

    Link με φωτογραφίες από τις σημερινές κινητοποιήσεις:   

    https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157713788598527

 

Comments are closed.